02-01-18

Bruschetta met foie gras, magret, gedroogde tomaatjes

 

 

 

 

 

 

2 personen – Voorbereiding : 15 min – Duurtijd : 2 min

Benodigdheden : 2 ciabatta broodjes – gedroogde tomaten – foie gras – notensla

Bereiding:

  1. De ciabatta broodjes in 2 snijden. De 2 kanten besmeren met een beetje vet van foie gras. De broodjes roosteren.
  2. Enkele blaadjes notensla op elke kant van de broodjes leggen.
  3. Afwisselend enkele gedroogde tomaatjes leggen, een sneetje foie gras en een sneetje magret.
  4. Een beetje zwarte peper erover strooien.

Smakelijk!

 

 

12:04 Gepost door Colombine in Voorgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-10

GEVULD ZALMROLLETJE MET AVOCADOSAUS


2 Personen

150g broccoli – zout – 1 citroen – 1 rijpe avocado – 2 el droge witte wijn – peper  - 2 el olie – 3 takjes peterselie – 4 el room – 2 plakken gerookte zalm à 20g

 

Van broccoli lelijk blad en stronkjes verwijderen.  In heel kleine roosjes verdelen.  In pan met ruim water met ½ el zout aan de kook brengen.  Broccoli ongeveer 3 min koken.  In zeef afgieten en onder koud water afspoelen.  Laten uitlekken.  Citroen uitpersen.  Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.  Boven kom door zeef wrijven. 1 el citroensap erdoor roeren.  1/3 deel van avocado in andere kom scheppen.  Toevoegen: wijn, zout, peper & olie.

2 takjes peterselie fijn knippen & sausje kloppen met citroensap. In kom de room stijf opkloppen.  Broccoli en rest van avocadopuree erdoor scheppen.  Zout, peper & citroensap toevoegen.  Broccoli in zalm oprollen.   Tot gebruik in koelkast zetten.

Sausje verdelen over de borden.  En daarop de zalmrolletjes.

Met stokbrood of geroosterd brood.

11:56 Gepost door Colombine in Voorgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |