01-12-17

Bouneschlupp

 

Dit is een gerecht van het Groothertogdom Luxemburg

2 personen – Voorbereiding: 20 min. – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: 100gr gerookte sneden ontbijtspek – 2 saucisses Montbéliard(gerookt) – 300gr groene boontjes – 1 grote wortel – 1 tak selder – 3 grote aardappelen – 1 sjalot – 1 koffielepel boter – ½ l groentebouillon – zwarte peper & zout

Voorbereiding:

  • De aardappelen en wortel schillen en in grote stukken snijden
  • De groene boontjes in stukjes breken
  • De sjalot fijnsnijden
  • De selder in kleine stukjes snijden
  • Het spek in stukjes snijden

Bereiding:

  1. De boter laten smelten in een grote pot. Hierin het spek laten kleuren gedurende enkele minuten alsook de sjalot snippers, de aardappelen, de selder en de groene boontjes.
  2. De bouillon hierover gieten samen met de gerookte worsten. Samen laten sudderen gedurende ongeveer 30 minuten op een zacht vuur.
  3. De worsten eruit halen en in stukken snijden.
  4. Kruiden met peper & zout.

Opdienen in diepe borden.

 

16:37 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-17

Bibimbap

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – Bereiding: 25 min

Benodigdheden : 200gr ronde rijst(ik heb Griekse rijst gebruikt) – 250gr gemengd gehakt – 1 wortel – ½ komkommer – 150gr spinazie – 100gr sojascheuten – 1 ui – 4 lookteentjes – 2 eieren – peper & zout – suiker – sesamolie – sesamgraantjes

Benodigdheden voor de marinade: 2 soeplepels Kikkoman saus – 1 soeplepel liquide honing – 1 soeplepel sesamolie – 1 soeplepel saké – 2 geplette lookteentjes- peper

Benodigdheden voor de saus: 3 soeplepels Harissa(of pasta van rode piment) – 1 soeplepel liquide honing – 1 soeplepel sesamolie – 1 koffielepel sesamgraantjes - 2 soeplepels water

Bereiding:

  1. Het gehakt met alle ingrediënten voor de marinade mengen en koel bewaren. Ondertussen de groenten voorbereiden. De komkommer in fijne plakjes snijden, nadat je de zaadjes eruit gehaald hebt. De wortel eerst schrapen en daarna in fijne staafjes snijden. De ajuin fijn snijden. De spinazie en de sojascheuten spoelen onder koud water. De lookteentjes fijn snipperen.
  2. De saus klaarmaken door alle ingrediënten te mengen in een kom.
  3. De groenten( wortel, komkommer, sojascheuten en spinazie) apart bakken in een beetje olijfolie. Bij iedere groente een beetje look en ajuin toevoegen samen met enkele druppels sesamolie en een snuifje suiker. Aan de kant houden. Het vlees bakken in olijfolie.
  4. De rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. De eieren bakken zoals voor een spiegelei.
  6. In een kom of diep bord, eerst de rijst leggen. Daarop 2 soeplepels ongeveer van de saus. In het midden het ei plaatsen. Errond alle groenten en het vlees depanneren zonder ze te mengen. Bestrooien met sesamgraantjes

PS: niet bang zijn betreffende de hoeveelheid Harissa. Het wordt gecompenseerd door de honing.

 

 

 

 

 

14:36 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-09-17

Gehaktbroodje van Medina

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – Bereiding: 50 minuten

Benodigdheden: +/- 350 gr gehakt – 1 ui – ¼ botje peterselie – 3 eieren – 1 lookteentje – boter – 1 koffielepel koriander in poeder – 1 koffielepel ras-el-hânout – 1 koffielepel kurkuma – ½ koffielepel gember in poeder – een snuifje komijn – zout & peper

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 150°C. Laat 2 eieren hard koken in kokend water, gedurende ongeveer 10 minuten. Pel de eieren en leg ze aan de kant. De fijngesneden ui toevoegen aan het gehakt alsook de gehakte peterselie en het geperste lookteentje. Kruiden met de koriander, ras-el-hânout, kurkuma, gember, komijn, peper & zout.

Het laatste ei breken in het gehakt. Goed mengen zodat je een gehaktbroodje krijgt.

De helft van het gehaktbroodje in een ingevette ovenschotel zetten. Daarop de hardgekookte eieren plaatsen en bedekken met de rest van het gehakt.

Laat het gehaktbroodje bakken gedurende ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Opdienen met een tomatensalade en gebakken aardappelen.

 

16:11 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-17

Balletjes met peterselie pesto, gekonfijte tomaten en pijnboompitten

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 10 min

 

Benodigdheden: 300gr gehakt – 1 boeket peterselie – 1 lookteentje – sap van 1 citroen – 70gr pijnboompitten – olijfolie – 10-tal gekonfijte of gedroogde tomaten – peper & zout

Bereiding:

  1. Eerst de pesto bereiden. De peterselie wassen en drogen. Fijnsnijden en in de blender doen samen met 50gr pijnboompitten, het citroensap, het fijngesneden lookteentje en 3 soeplepels olijfolie. Mixen en eventueel olijfolie toevoegen indien de pesto te dik is.
  2. De overige pijnboompitten fijn maken in de mortier. De gekonfijte tomaten laten uitlekken en fijnsnijden.
  3. De gehaktballetjes voorbereiden. 4 à 5 soeplepels pesto toevoegen aan het vlees, alsook de fijngemaakte pijnboompitten en de stukjes gekonfijte tomaten. Kruiden met peper & zout. Goed mengen.
  4. Olijfolie verwarmen in een pan. Balletjes maken met het gehakt en alles laten bakken aan alle kanten.
  5. Warm opdienen met het overschot van de pesto, de pijnboompitten en gekonfijte tomaten

Lekker met lookbrood.

 

16:45 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-07-17

Gegrilde varkenskoteletten met zwarte tapenade

 

 

 

 

 

2 personen – Totaal bereidingstijd: 30 min

Benodigdheden: 2 varkenskoteletten

Voor de saus: 2 koffielepels zwarte tapenade – 1 koffielepel tomatenpuree – 1      sjalotje fijn gesneden – 1 soeplepel kappertjes – 3 soeplepels olijfolie – 1 soeplepel citroensap – peper

Bereiding:

  1. De koteletten grillen op een middelmatig vuur. Rekenen op 5 minuten per kant, alles hangt af van de dikte van je kotelet.
  2. Terwijl het vlees grilt, kan je de saus maken. Dus alles mengen.
  3. Eens het vlees gebakken is, het in een ondiepe schaal leggen. Het goed inwrijven met de saus. De schaal bedekken met aluminiumfolie. Laten rusten gedurende een 10-tal minuten.

Warm opdienen met de groente van je keuze.

 

 

 

16:09 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-07-17

Hotdog met beenhesp

 

2 personen – Bereidingstijd: 35 min

Benodigdheden: 3 hotdogbroodjes – 1 dikke snee beenham – 2 kl. mosterd – 2 kl. honing – 2 kl. mayonaise – 1 prei wit – 1 sjalot – ½ stronkje witloof – 2 el gehakte bieslook – peper & zout – boter

Bereiding:

Snij de prei in ringen en snipper de sjalot fijn. Fruit de prei en sjalot aan in wat boter, kruid met peper en zout. Strooi er de bieslook over.

Bak de sneden beenham nog even op de bbq of in de pan.

Meng de mosterd met de honing en de mayonaise.

Verwarm de broodjes zoals vermeld op de verpakking.

Snij de broodjes open. Snipper het witloof zeer fijn.

Leg de beenham met de gefruite prei tussen de broodjes, strooi er nog de witloofsnippers over. Smeer de saus over het ander halve broodje.

 

 

12:25 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-06-17

Gegrilde kalfskroon met lentegroenten en krieltjes

 

2 personen – 60 minuten

Benodigdheden: enkele takjes rozemarijn – enkele takjes citroentijm – 2 dl olijfolie voor de salsa verde – 1 eetlepel mosterd – 10gr kappertjes – 10 gr augurken – ½ bussel basilicum – ¼ bussel platte peterselie – 200gr prinsessenboontjes – 1 bussel jonge wortelen – 2 tenen knoflook – krieltjes – kalfskroon met been(of varkenskroon) voor 2 personen= 2benen – peper & zout – olijfolie - 1 courgette – sap van ½ citroen – grof zout

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd het vlees tussen het bot in dikke plakken en kruid met peper & zout
  • Was en halveer de aardappelen. Besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper & zout
  • Kneus de knoflook en leg de teentjes bij de aardappelen
  • Zet de aardappelen in de voorverwarmde oven
  • Breng water aan de kook met een snuifje zout
  • Zet een grote kom klaar met ijsblokjes en water
  • Was de wortelen en verwijder het groen. Snij ze in stukken
  • Kook de wortelen beetgaar in het water. Haal ze met een schuimspaan uit de kookpot en leg ze in het ijswater.
  • Haal de toppen van de boontjes en kook ze beetgaar. Koel ze in het ijswater.
  • Halveer de courgette en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in even grote stukken als de wortelen. Kook de courgette kort in het water en laat afkoelen in het ijswater.
  • Wrijf het vlees in met olijfolie. Kleur het rondom in de grillpan. Draai het vlees tijdens het grillen een kwartslag zodat je een mooi ruitpatroon krijgt.
  • Leg het vlees in een ovenschaal en laat ongeveer 15 minuten verder garen in de oven. Draai het vlees na 10 minuten om en laat verder garen.
  • Verwarm een scheut olijfolie in een pan.
  • Haal de groenten uit het ijswater en laat ze uitlekken. Stoof ze in de olijfolie.
  • Haal de aardappelen en het vlees uit de oven. Draai het vlees om en laat rusten.
  • Doe de aardappelen bij de groenten. Voeg een scheutje water toe en laat alles onder deksel even garen.

Salsa Verde

  • Haal de blaadjes van de peterselie en van de basilicum. Doe ze in de hakmolen of blender.
  • Doe er de augurken, kappertjes en mosterd bij. Mix grof.
  • Giet de olijfolie en het sap van de citroen erbij. Proef en kruid de saus met peper & zout.

 

  • Rits de blaadjes van de tijm en de rozemarijn. Hak ze fijn en doe ze bij de groenten. Kruid de groenten met peper & zout.
  • Snij het vlees in plakjes.
  • Serveer het vlees met de groenten en de salsa verde. Werk af met een snuifje grof zout en versgemalen peper.

14:29 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende