30-12-17

Gemarineerde kwarteleitjes

 

 

Benodigdheden: 1 doosje kwarteleitjes(18 stuks) – 1 kleine ui – 4 zoetzure augurkjes – 1,5 dl olijfolie – 2 el droge sherry – 2 el kleine kappertjes – 2 tl paprikapoeder – 2 el fijngesneden peterselie – zeezout  en verse peper

Bereiding:

  • Breng in een steelpan ruim water aan de kook en kook de kwarteleitjes in ca. 3 minuten. Spoel ze onder koud stromend water en pel ze. Snijd de ui in heel smalle ringen en de augurken in plakjes.
  • Meng in een grote kom de olijfolie, sherry, kappertjes, paprikapoeder, peterselie, zeezout en peper. Schep de kwarteleitjes, uienringen en augurken erdoor.
  • Zet de kom enkele uren afgedekt in de koelkast om de smaken goed in te laten trekken.

Serveer de gemarineerde kwarteleitjes in leuke kleine schaaltjes of lepels.

 

12:44 Gepost door Colombine in Tapas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kippenboutjes in een pittige kruidensaus

 

 

Duur: 35 min

Benodigdheden: 500gr kippenboutjes – ½ kl. harissapasta – 2 el bloem – 4 el mayonaise – 1 el bieslook – 1 el gehakte peterselie – 1 kl. cayennepeper – 1 kl. kerriepoeder – 1 kl. komijnpoeder – 1 kl. kurkuma – olijfolie – zout & peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Meng cayennepeper met kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma en bloem. Kruid met peper en zout.
  2. Bestrooi de kippenboutjes met het mengsel, besprenkel met olijfolie en schep om tot alle boutjes goed gekruid zijn. Bak ze krokant in de oven. Draai regelmatig om.
  3. Meng de mayonaise met de harissa en de gehakte kruiden.

 

 

 

 

12:28 Gepost door Colombine in Tapas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tomatensoep met kervel

 

 20 minuten – koelen

 

Benodigdheden:  1,5kg goed rijpe tomaten – 1 stengel selder – 1 kleine zoete ui – 4 el gehakte kervel – tabasco – suiker – peper en zout – ijsblokjes

Bereiding:

  1. Pel en ontpit de tomaten, snij ze grof. Spoel de selder en snij in boogjes. Pel en snipper de ui. Doe alles samen in een pan met een dikke bodem en laat 20 minuten zachtjes sudderen.
  2. Mix de tomaten en doe ze door een zeef. Laat afkoelen en zet in de koelkast.
  3. Mix de kervel door het tomatensap en kruid met suiker, peper, zout en tabasco.

Serveer meteen, en met veel ijs.

 

12:11 Gepost door Colombine in Tapas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Calamares met limoenmayonaise

 

 

 

 

Benodigdheden: gefrituurde calamares – 2 limoenen – mayonaise

Bereiding:

  1. Rasp de schil van 1 limoen en pers de limoen. Snij de andere limoen in partjes. Meng de geraspte schil en wat van het sap met de mayonaise.
  2. Verwarm de olie in de friteuse tot 175°C.
  3. Bak de calamares goudbruin in de olie. Haal ze uit met de schuimspaan en laat op keukenpapier uitlekken.

Serveer de calamares met de limoenmayonaise en met partjes limoen.

 

12:06 Gepost door Colombine in Tapas | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |