26-04-17

Rundschenkel op zijn Marokkaans

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – kooktijd: 50 min

Benodigdheden: 1 grote rundschenkel van ongeveer 0,5kg – 1 lookteentje – 1 ajuin – 1 saffraan doosje – sap van ½ citroen – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel arachideolie  olie- ½ boeket platte peterselie – peper & zout – 2 tomaten – ½ koffielepel kurkuma – ½ koffielepel komijn – 150gr groene olijven

Bereiding:

  • De saffraan oplossen in een half glas warm water
  • De 2 soorten oliën verwarmen in een snelkookpan. Het vlees hierin laten kleuren.
  • De in stukjes gesneden tomaten toevoegen, alsook het geplette lookteentje, de helft van de saffraan oplossing, de kruiden, een glas water en een beetje zout.
  • Wanneer het begint te sudderen, de fijngesneden ajuin toevoegen.
  • De snelkookpan sluiten. Vanaf de stoom eruit komt, 15 minuten laten koken.
  • Gedurende deze tijd, de ontpitte olijven gedurende 3 minuten in kokend water leggen, waar er een ½ koffielepel kurkuma aan toegevoegd is. Deze operatie 3 keer uitvoeren. Iedere keer het water verversen om de bitterheid van de olijven te verwijderen. Laten uitlekken.
  • De snelkookpan openen. De olijven toevoegen, alsook de helft van de fijngesneden peterselie. Eventueel kruiden met een beetje peper.
  • De snelkookpan terug dichtdoen en verder laten koken gedurende 10 min.
  • Op het einde van de kooktijd, de rest van de saffraan oplossing toevoegen, de rest van de peterselie en het citroensap.

Lekker met couscous.

18:22 Gepost door Colombine in Snelkookpangerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-01-16

Kippenborstfilet met verschillende groenten In snelkookpan

 

4 personen – Voorbereiding: 10 min – Kooktijd: 10 min


Benodigdheden: 4 kippenborstfilets – 300gr prinsessenbonen(diepvries) – 300gr peultjes(diepvries) – 300gr wortelen – 4 rapen – 1eetlepel bloem – 50gr boter – 4 dl water + 2 koffielepels poeder voor kippenbouillon – 1 dl room – peper & zout


Bereiding:
• Schil de rapen en wortelen. De rapen snij je in blokjes, de wortels in lange stukken(zoals de bonen).
• Doe de boter in de pan en bak de kipfilets lichtbruin. Voeg er de groenten bij, bestrooi met de bloem en roer goed. Giet de bouillon erbij. Meng grondig. Breng op smaak.
• Zet het deksel op de snelkookpan. Zet het vuur lager zodra er stoom ontsnapt. Laat gaar koken gedurende 10 minuten.
• Giet de room erbij, warm langzaam weer op en serveer.
Lekker met gekookte krieltjes.

 

 

11:44 Gepost door Colombine in Snelkookpangerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-01-16

Eendenborstfilet met sinaasappelsaus in snelkookpan

 

 

4 personen – voorbereiding: 30 minuten – bereiding in snelkookpan: +/- 10 min


Benodigdheden: 2 eendenborstfilets – 2 appelsienen – 13cl water – 25 cl appelsienensap – 1 wortel in rondjes gesneden – 1 gesnipperde ui – 2 lookteentjes – 12 cl Grand Marnier – 70 gr suiker – 1 soeplepel komijngraantjes – 2 soeplepels bruine roux – 1 bouquet garni – peper & zout


Bereiding:
De appelsienen pellen met een dunschiller, daarna het wit vel verwijderen omdat het te bitter is. De appelsienen verdelen in kwartjes. De schil in heel fijne staafjes snijden. Deze koken in een kleine pan met het suiker en het water. Dit op een zacht vuurtje gedurende ongeveer 1 minuten.
De snelkookpan op een hoog vuur verwarmen. Hierin de eendenborstfilets leggen op de velzijde zodat het vet kan smelten. Ongeveer 2 minuten op elke zijde. Daarna ze uit de snelkoker halen.
De snelkookpan ontvetten. Daarin nu de gesneden wortel, gesnipperde ui, de gepelde en geplette knoflookteentjes, de bouquet garni en de komijnzaadjes leggen. Deze laten kleuren op hoog vuur gedurende 4 à 5 minuten onder voortdurend roeren. Dan het appelsienensap toevoegen.
De eendenborstfilets er terug in leggen en kruiden.
Flamberen met de Grand Marnier. De gekonfijte en uitgelekte appelsienen zestes(staafjes) toevoegen.
De snelkookpan dichtdoen. Zodra de stoom ontsnapt, het vuur lager zetten en verder laten sudderen zoals de opgegeven tijd.
De eendenborstfilets eruit halen en laten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
De bruine roux toevoegen in de kokende jus en dit door goed te mengen met een klopper.
De kwartiertjes appelsien toevoegen.
De eendenborstfilets opdienen bedekt met de saus.
Opdienen met kroketten of pommes duchesses.

 

 

20:27 Gepost door Colombine in Snelkookpangerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |