08-08-14

Crémolata

 

 

 

Benodigdheden:

1 gekonfijte citroen- 2 lookteentjes – vers gesneden kruiden zoals peterselie, citroentijm, basilicum(een grote handvol ervan) – 1 mespunt zeezout – 1 mespunt piment d’Espelette – 20cl olijfolie

Bereiding:

De look mixen samen de verschillende kruiden. Dat kan met de gewone mixer of met de blender. Daarna de gekonfijte citroen(in stukken gesneden) toevoegen en verder mixen. Beetje met beetje de olie toevoegen.

Daarna kruiden met zout & de piment d’Espelette.

Koel bewaren. Heel lekker met vlees of gegrilde vis. Ook lekker bij wild gebakken op de bbq.

20:04 Gepost door Colombine in Sauzen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-13

Pesto van rucola(roquette)

 

 


 

Benodigdheden: 2 teentjes knoflook – 30gram verse pijnboompitten – handjevol rucola(75gram) – 50 gram geraspte Parmezaanse kaas – 6 eetlepels olijfolie

 

Bereiding: Het beste en het snelste is een blender gebruiken.

Maal eerst de knoflook en de pijnboompitten fijn. Voeg hier vervolgens de rucola, olijfolie en de kaas toe. Blijf malen tot je een groene pasta hebt verkregen.

Lekker bij een gewoon pasta gerecht.

 

11:48 Gepost door Colombine in Sauzen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |