04-04-17

Pizza met kerstomaten

 

 

Benodigdheden: 1 rol pizzadeeg – 100gr ham blokjes – 100g kerstomaten – mozzarella – 300 ml passata – 1 el oregano –cayennepeper- peper & zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 220°C. Meng de passata met de oregano en kruid met cayennepeper, peper & zout. Laten indikken.
  2. Ontrol het pizzadeeg. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  3. Bestrijk de pizzabodem met de passata. Verdeel er de kerstomaten over(eventueel in 2 gesneden), alsook de ham blokjes en mozzarella.
  4. Bak gedurende ongeveer 15 minuten totdat de pizza goudbruin is.
  5. Sprenkel er eventueel wat extra pikante olie over net voor het serveren.

15:25 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-09-15

Pizza hot tex-mex met kip en paprika’s

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min + bereiding van de tomatensaus – Bereiding:20 min

Benodigdheden: 1 pizzadeeg gebruiksklaar – tomatensaus – 1 bolletje mozzarella – 150gr gekookte kipfilet in stukjes gesneden – 2 gegrilde paprika’s uit een bokaal(of bij Colruyt in de koelafdeling) – 100gr uitgelekte maïs – peper

Tomatensaus: 5 tomaten – olijfolie – 1 ui– 1 lookteentje – 1 doosje tomatenpuree – ketchup – ½ dl rode wijn – peper & zout

Bereiding:

·         De saus: de tomaten in kleine stukjes snijden en laten stoven in een scheutje olijfolie. Daar de grof gesneden ui toevoegen, alsook het geperste knoflookteentje. Blijven roeren, de tomatenpuree toevoegen, alsook een koffielepel ketchup. De rode wijn toevoegen. Kruiden met peper & zout en laten inkoken. Héél fijn mixen, best in de blender. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor 2 pizza’s. De rest kan ingevroren worden.

·         Het pizzadeeg uitrollen op een ovenplaat op het bakpapier.

·         Hierover de tomatensaus uitsmeren.

·         De gegrilde paprika’s in stukjes snijden en de mozzarella in schijven.

·         De kip op het deeg schikken, alsook de paprika’s, maïs en de mozzarella.

·         Gedurende een 20 minuten in de voorverwarmde oven steken op de temperatuur opgegeven op de verpakking van het pizzadeeg.

Als je het iets pikanter wil, doe dan 1 koffielepel sambal oelek bij de tomatensaus.

 

14:36 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-08-15

Pizza Hawaï

 

 

 

Benodigdheden: 1 rol pizzadeeg – 2 plakjes gekookte ham – 1 doosje ananas, in eigen sap – 6 plakjes salami – geraspte mozzarella(150gr) – 250 ml tomatencoulis – 1kl gedroogde oregano of vers geknipte – peper & zout

Bereiding:

1.      De tomatencoulis opwarmen samen met de fijngeknipte verse oregano of gedroogde en kruiden met peper & zout.

2.      De oven voorverwarmen op 230°. Snij de ham, salami en ananas in stukjes.

3.      Rol het pizzadeeg open en lepel de tomatencoulis over de pizzabodem.

4.      Verdeel er de ham, salami en ananas over. Bestrooi met de geraspte mozzarella. Eventueel nog bij kruiden met peper & zout.

5.      Bak de pizza 15 à 20 min in de oven op 200°.

 

17:45 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

04-04-15

Pizza met salami en artisjokharten

 

 

 

Benodigdhedenvoor 1 pizza: 4 schijfjes salami – ½ zachte rode paprika –notensla – 1 kleine rode ui – 1 bolletje mozzarella -4 gemarineerde artisjokharten – 1 rol pizzadeeg – 200g passata(coulis van tomaten) – ½ koffielepel mix van Italiaanse kruiden – zwarte peper & zout

Voorbereiding :

·         De zaadjes en de witte naadjes van de paprika verwijderen en de paprika in fijne reepjes snijden.

·         De rode ui in 2 snijden en daarna in fijne schijfjes

·         De artisjokharten in 4 snijden en de salami in fijne reepjes.

·         De mozzarella laten uitlekken en in stukken trekken

·         De passata kruiden met de mix van Italiaanse kruiden, zwarte peper & zout

Bereiding(5 min + +/-18 min in de voorverwarmde oven):

1.      De oven voorverwarmen op 200°C.

2.      Het deeg openrollen en op een, met aluminiumfolie bedekte ovenplaat leggen. De passata hierover verdelen en uitstrijken. De schijfjes rode ui erover verdelen, alsook de paprikareepjes, de artisjokharten, de salami en de mozzarella. De ovenplaat in de voorverwarmde oven plaatsen en bakken gedurende een 15 à 18 minuten

3.      De pizza uit de oven halen en versieren met de notensla.

 

18:43 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-15

Bladerdeegtaart met cœur-de-bœuf tomaten en pesto van notensla

 

Voorbereiding: 15 min - Bereiding: 20 min

 

Benodigdheden: 1 rol bladerdeeg – 3 à 4 tomaten coeur-de-boeuf – 50gr notensla – 1 soeplepel pijnboompitten – 10cl olijfolie – 1 lookteentje – 50gr parmezaan – peper & zout – eventueel tomatensaus(niet noodzakelijk)

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 210°C(Th. 6-7)

Ik heb eerst een lichte laag tomatensaus op mijn bladerdeeg uitgestreken.

Het lookteentje schillen en de kiem verwijderen. 20gr parmezaan raspen. De notensla, de pijnboompitten en de parmezaan mixen samen met de olijfolie. Peper & zout toevoegen.

De tomaten in fijne schijven snijden en op het bladerdeeg leggen.

Bestrijken met de pesto. Afkruiden met peper & zout. Besprenkelen met een klein beetje olijfolie.

In de oven laten bakken gedurende ongeveer 20 minuten.

Opdienen met een beetje notensla en de overgebleven parmezaan in schilfers.

 

11:51 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31-10-14

Pizza hot tex-mex met kip en paprika’s

 

 

                                                                                                                              

2 personen – Voorbereiding: 10 min + de bereiding van de tomatensaus - Bereiding: 20 min

Benodigdheden : 1 pizzadeeg gebruiksklaar – tomatensaus – 1 bolletje mozzarella – 150gr gekookte kipfilet in stukjes gesneden – 2 gegrilde paprika’s uit een bokaal (of bij Colruyt in de koelafdeling) – 100gr uitgelekte maïs – peper

Tomatensaus: 5 tomaten – olijfolie - 1 ui – 1 lookteentje – 1 doosje tomatenpuree – ketchup – ½ dl rode wijn – peper & zout

Bereiding:

De saus: de tomaten in kleine stukjes snijden en laten stoven in een scheutje olijfolie. Daar de grof gesneden ui toevoegen, alsook het geperste lookteentje. Blijven roeren, de tomatenpuree toevoegen, alsook een koffielepel ketchup. De rode wijn toevoegen. Kruiden met peper & zout en laten inkoken. Héél fijn mixen, best in de blender. Deze hoeveelheden zijn genoeg voor 2 pizza’s. De rest kan ingevroren worden.

Het pizzadeeg uitrollen op een ovenplaat op het bakpapier.

Hierover de tomatensaus uitsmeren

De gegrilde paprika’s in stukjes snijden en de mozzarella in schijven.

De kip op het deeg schikken, alsook de paprika’s, maïs en de mozzarella.

Gedurende een 20 min in de voorverwarmde oven steken op de temperatuur opgegeven op de verpakking van het pizzadeeg.

 

PS: Wil je het iets pikanter doe dan 1 koffielepel sambal oelek bij de tomatensaus.

 

16:59 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-11-13

Pizza pollo

 

 

 

Benodigdheden: 1 pizzabodem -  1 blik gepelde tomaten – theelepel oregano – 1 kipfilet(+- 240gr) –kipkruiden – 4 champignons – ¼ rode paprika – 1 bol mozzarella – 100gr geraspte kaas

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.  Snijd de kipfilet in blokjes. Bak de kipfilet met een beetje  kipkruiden aan in een koekenpan.

Verwarm de gepelde tomaten in een pannetje met een beetje peper, zout en oregano. Laat dit even pruttelen en indikken.

Snijd de champignons in plakjes en de paprika in blokjes.

Rol het deeg uit.

Beleg de pizza met de tomatensaus, verdeel hierover de mozzarella en de geraspte kaas. Verspreid de stukjes gebakken kipfilet over de pizza. Verdeel hierna de plakjes champignons en stukje paprika over de pizza.

Bak de pizza mooi bruin, volgens de aangegeven tijd.

 

15:02 Gepost door Colombine in Pizza | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |