16-10-17

Spaghetti met chorizo, tomaten en rode piment

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: 250gr spaghetti – 100gr chorizo zacht of sterk – 1 doos gepelde tomaten – 1 kleine rode piment – 1 lookteentje – fijngeknipte peterselie – geraspte Parmezaan – suiker – olijfolie – peper & zout

Bereiding:

  1. Het lookteentje pellen en fijnsnijden. De piment in kleine stukjes snijden. Wel eerst de pitjes verwijderen.
  2. Gedurende 2 minuten de piment en look laten sudderen in een pan met een beetje olijfolie. De tomaten toevoegen alsook een klein beetje suiker. Kruiden met peper & zout. Laten sudderen gedurende ongeveer 30 minuten op een zacht vuurtje.
  3. De chorizo pellen en in schijfjes snijden. Gedurende 1 minuut grillen in een pan, maar dat is niet noodzakelijk.
  4. De pasta klaarmaken zoals vermeld op de verpakking. Laten uitlekken. Daarna mengen met de saus en de chorizo.

Opdienen met de peterselie en de Parmezaan.

 

 

 

 

15:57 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-09-17

Gegratineerde gehaktballetjes met pasta

2 personen – Duurtijd: 1 uur

Benodigdheden: ongeveer 350 gr gehakt – 1 teentje knoflook – 1 ei

Voor de saus: 1 sjalot – 400gr tomatenblokjes, blik – 2 el tomatenpuree – 100 ml rode wijn – 1 kl gedroogde oregano – olijfolie – peper & zout

En ook nog: 400gr jonge spinazie – 2 bolletjes mozzarella – 2 el gehakte bladpeterselie – spaghetti – olijfolie – boter – peper & zout

Bereiding:

  1. Pers het lookteentje en meng het gehakt en het ei. Rol er balletjes van. Beboter een vuurvaste ovenschaal.
  2. Snipper voor de tomatensaus de sjalot fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie, voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree. Roer om en laat even verder stoven. Blus met de rode wijn en voeg de oregano toe.
  3. Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin.
  4. Stoof de spinazie in 2 eetlepels hete olijfolie en kruid met peper & zout. Schep de spinazie in de ovenschaal, leper er de tomatensaus over. Leg er de gehaktballetjes bovenop. Breek er de mozzarella in stukjes over. Zet 5 minuten onder de grill.
  5. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de pasta af, meng er de gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout door.

Serveer met de gegratineerde gehaktballetjes.

 

19:48 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-06-17

Griekse pasta met biefstuk

 

 

 

 

 

 

 

 

2 personen


- 2 biefstukken - 100 g gerookt spekblokjes - 80 g fetakaas in klein blokjes - 1 rode paprika - 1 ajuin – 1 doos gepelde tomaten - 1 eetlepel balsamico-azijn - 1/2 koffielepel gemberpoeder - 1 koffielepel currypoeder - 250 g risone pasta = griekse pasta – olijfolie - olijven in look - verse basilicum

Snijd de biefstuk in fijne reepjes, pel de ui en snijd in halve ringetjes, kuis de paprika en snijd in reepjes. Meng het gemberpoeder en de curry in een kom, meng het vlees eronder.

Giet wat olijfolie in de pan, bak reepjes rundvlees en kruid met zout. Doe het vlees in een kommetje en houd warm.

Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking
Bak nu het spek in dezelfde pan, voeg ui en paprikareepjes toe en blus met balsamico-azijn. Meng er de gepelde tomaten door en breng op smaak met zout, giet de pasta af en meng onder het gerecht.
Doe het gerecht in een serveerschaal, strooi er de feta over een aantal olijven en wat gescheurde basilicumblaadjes.

 

15:43 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-05-17

Pasta Alfredo met gerookte worst

 

2 personen – tijd: 35 minuten

Benodigdheden: 200gr Penne Rigate– 3 gerookte worsten(montbéliard) – 1 teentje knoflook – 1 chilipeper – 1 sjalot – 1 el bladpeterselie – 125ml kippenbouillon – 100 ml room – 50gr geraspte mozzarella – 50 gr geraspte parmezaan – bloem – 25gr boter – peper & zout

Bereiding:

  • Pel en snipper de knoflook, chilipeper, zonder de zaadjes en de sjalot. Hak de peterselie.
  • Snij de gerookte worst in schuine plakken. Sommige gerookte worsten zoals de montbéliard moeten eerst gekookt worden.
  • Fruit de knoflook en sjalot aan in de boter. Strooi er 1 ½ el bloem door en roer goed.
  • Blus met de bouillon, voeg de room toe en breng verder op smaak met peper, zout en peterselie. Laat even inkoken op een zachter vuur.
  • Kook de pasta in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Verwarm de grill voor.
  • Giet de pasta af en meng samen met de stukjes gerookte worst. Doe in een ovenschotel. Strooi er beide kaassoorten over en gratineer nog 3 à 5 minuten onder de grill.

 

15:54 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-04-17

Gegrilde groenten met feta en Griekse pasta

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: +/- 1h

Benodigdheden: 2 tomaten – 1 venkel – ½ courgette – ½ rode paprika – 1 rode ui – 150gr feta – 200 gr Griekse pasta( Risone) – 2 soeplepels olijfolie – ½ koffielepel gedroogde tijm – ½ koffielepel gedroogde oregano – peper & zout

Voorbereiding:

  • De tomaten halveren en de rode ui in vieren snijden
  • Het hart uit de venkel halen. De rest in stukjes van 1 cm snijden
  • De courgette niet pelen. Snijden in kleine blokjes
  • De graantjes en de witte vezel van de paprika eruit snijden. Daarna in kleine stukjes snijden.
  • De feta verbrokkelen
  • De oven voorverwarmen op 220°C

Bereiding:

  • De tomaten in de ovenschaal leggen, met de gesneden kant naar boven. Bestrooien met peper & zout en enkele druppels olijfolie. Gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • In tussentijd, de rest van de groenten mengen in een slakom samen met de kruiden en de rest van de olijfolie.
  • Deze mengeling na 20 minuten toevoegen aan de tomaten. De kooktijd verlengen met 20 à 25 minuten. Daarna de feta erover strooien en verder laten garen gedurende 10 à 15 minuten.
  • Ondertussen de Griekse pasta in licht gezouten kokend water doen. De kooktijd zoals opgegeven op de verpakking. Laten uitlekken.
  • De gegrilde groenten opdienen samen met de pasta.

 

Risone is een soort van Griekse rijst. Héél lekker(niet zo droog als gewone rijst), maar hier bij ons moeilijk te vinden.

Ik vind ze enkel in Oberpallen.

 

 

 

17:10 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-17

Griekse pastasalade

 

 

 

 

 

4 pers – 25 min

Benodigdheden: Griekse pasta(Risoni) – 200gr kerstomaatjes – 1 courgette – 100gr feta – oregano – 3 el ontpitte olijven(zwart of groen) – peper & zout – vinaigrette

Bereiding:

  1. Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking. Giet al en spoel onder koud water.
  2. Spoel de tomaatjes en halveer ze. Halveer de olijven, snij de feta in blokjes.
  3. Spoel de courgette en snij ze in plakjes van 0,5cm. Bestrijk met olijfolie. Gril ze aan beide kanten in een hete grillpan. Kruid met peper & zout.
  4. Meng de pasta met de kerstomaten, feta, olijven en courgette. Lepel er de vinaigrette bij. Werk af met oregano en serveer.

 

16:54 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-08-16

Coquillettes met la vache qui rit en hesp

 

2 personen – Voorbereiding : 10 minuten – Bereiding ; 10 minuten

Benodigdheden : 250gr coquillettes – 8 porties la vache qui rit – 25 cl lichte room – 200gr hespblokjes of hespreepjes – gemalen gruyère – peper & zout

Bereiding:

  1. De pasta klaarmaken in gezouten kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Ondertussen de room op het kookpunt brengen, hierin de porties la vache qui rit laten smelten zodat je een vloeiende saus bereikt. Op het einde kruiden met peper & zout en de hespblokjes toevoegen. Laten koken gedurende enkele minuten.
  3. De pasta laten uitlekken, de roomsaus toevoegen en goed mengen. De gruyère erover strooien en opdienen.

15:02 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |