11-04-16

Konijn met looksaus

 

 

 

4 personen – Voorbereiding: 30 minuten – Gaartijd: 60 minuten

 

Benodigdheden: 1 konijn in stukken gesneden – 60 boter of margarine – 2 uien – 2 lookteentjes – 1 “bouquet garni” – 1 glas droge witte wijn – 1 koffietas bouillon(kalfsfond) – 1 soeplepel gehakte peterselie – 3 dl room

Bereiding:

  1. De stukken konijn kruiden met peper & zout.
  2. In een kookpot, de boter verwarmen en hierin de stukken konijn laten kleuren. De fijngehakte uien toevoegen en ook laten kleuren.
  3. De “bouquet garni” toevoegen alsook de witte wijn. Verder laten sudderen zonder deksel tot de wijn verdampt is. De “jus de cuisson” moet gekarameliseerd zijn. Ontvetten met de bouillon, het deksel erop, en verder sudderen gedurende 1 uur op een zacht vuur.
  4. De lookteentjes niet pellen. Ze in een pannetje met koud water leggen, tot aan de kook toe brengen en laten “frémir”5 à 10 minuten.
  5. De lookteentjes pellen of gewoon op de pel duwen, in puree duwen samen met de room. Kruiden volgens eigen smaak. Deze saus toevoegen bij het konijn. Zachtjes laten koken gedurende ongeveer 5 minuten, de tijd om te laten indikken.

Opdienen met gehakte peterselie & gekookte aardappelen

 

09:21 Gepost door Colombine in Konijnrecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |