27-03-17

Stoofpotje van kalfsvlees met madeira

 

2 personen – Bereidingstijd:  iets meer dan 1 uur

Benodigdheden: 400 gr kalfsragout – 1 wortel – 1 grote ui – 1 el bloem – 1,25dl witte wijn – 3,75dl kalfsfond – 0,5 dl madeira – 1 kruidentuiltje – 1 kl doosje tomatenpuree – 125gr champignons – 150gr diepvrieserwtjes – boter – olijfolie – peper & zout

Bereiding:

Hak de ui en de geschilde wortel in stukken. Snij de kalfsragout in blokjes. Bak het vlees in wat boter met de ui en de wortel. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Voeg de witte wijn, de kalfsfond, de madeira, het kruidentuiltje en de tomatenpuree toe. Roer opnieuw om, breng aan de kook en laat de stoofpot 1 uur sudderen. Roer af en toe. Snij de champignons in plakjes en stoof ze in wat olijfolie. Voeg de erwtjes en de champignons bij het kalfsvlees. Kruid met peper & zout. Voeg eventueel nog wat madeira toe.

Serveer de stoofpot met pasta, kroketjes of puree.

 

 

 

 

 

 

13:46 Gepost door Colombine in Kalfsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-13

Kalfsballetjes in spinaziesaus

 

 


 

4 personen

Benodigdheden: 600 gr kalfsgehakt – 1 ei – 1 ui – paneermeel – 450g spinazie, eventueel diepvries – 1 kruidenkaas van het Boursin type – boter – room – zout, peper, nootmuskaat.

Bereiding:

·         Meng het ei en een el paneermeel door het gehakt, kneed, kruid met peper en zout en kneed het nog eens goed door. Laat een kwartier rusten en rol balletjes van het mengsel.

·         Bak de balletjes rondom bruin op middelhoog vuur, demp de warmtebron en laat afgedekt nog een kwartier garen.

·         Snijd intussen de ui in stukjes die u aanfruit in wat boter. Voeg na enkele minuten de gewassen en in stukken gescheurde spinazie toe. Laat deze flink slinken. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

·         Roer de kruidenkaas door de spinazie en eventueel een weinig room. Laat enkele minuten pruttelen.

·         Schep de balletjes door de saus en warm nog even door.

Dien op met zachte aardappelpuree.

15:01 Gepost door Colombine in Kalfsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-02-10

AXOA D'ESPELETTE

1kg kalfsschouder – 2 grote uien – 1 lookteentje – 1 rode paprika – 1 groene paprika of  zachte groene en rode pimenten – ½ koffielepel piment d’Espelette (poeder) – zout, peper en olijfolie

 

Het vlees grof hakken en laten kleuren op hoog vuur in de olijfolie.  Apart, de fijngesneden uien en de fijngehakte paprika’s bakken samen met het uitgeperste lookteentje.

Het vlees mengen met de uien, paprika’s, look, de piment d’Espelette, peper en zout.

Dit alles goed mengen, het deksel op de kom en laten sudderen gedurende 25 minuten op een zacht vuurtje.

Opdienen met gekookte aardappelen, frietjes, rijst of pasta.

 

11:24 Gepost door Colombine in Kalfsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |