23-08-17

Roerei met tomatensalsa

 

 

 

 

 

 

 

 

2 personen

 

Benodigdheden: 4 eieren – 2 el room – 2 tomaten – 1 kleine rode ui – 1 teentje look – 1 lente-uitje – koriander – ½ chilipeper – vinaigrette - boter

 

Bereiding:

  • Snijd de tomaten, zonder de zaadjes, in blokjes. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de lente-ui en chilipeper, zaadjes eruit, in fijne ringetjes, hak de koriander fijn.

  • Meng alles in een kom, pers er nog het knoflookteentje boven uit. Meng er de vinaigrette door.
  • Klop de eieren los met de room. Breng op smaak  met peper en zout. Verhit de boter in een pan. Bak er al roerend het eimengsel in, bak op een medium temperatuur.
  • Verdeel het ei over borden. Lepel er de salsa bij.
  • Lekker met geroosterd brood.

 

14:17 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-06-17

Spinazie met spiegelei en croutons

 

 

2 personen – bereiden: 25 minuten

Benodigdheden: 2 sneden brood – boter – 1 middelgrote ui, in dunne ringen – 1 eetlepel olijfolie – 1 teentje knoflook in plakjes – 350gr spinazie – 1 snuifje muskaatnoot – citroensap – scheutje slagroom(eventueel) – 4 eieren – 1 eetlepel olijfolie

Bereiding:

Snij het brood in repen, bak deze op een laag vuur bruin en krokant in de boter.

Roerbak de uienringen zacht in de olijfolie. Voeg dan de knoflook toe en de uitgelekte spinazie. Roerbak verder op een hoog vuur totdat deze geslonken is. Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, wat citroensap en eventueel wat room.

Bak de eieren zonder deksel op de pan snel in de olijfolie.

Serveer de eieren met de spinazie en de croutons, zout en peper.

 

 

16:17 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-04-17

Omelet met kerstomaten, parmezaan en piment d’Espelette

 

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 4 eieren – boter – 10 kerstomaatjes – 3 takjes peterselie – 3 soeplepels zure room – piment d’Espelette in poeder – gemalen parmezaan – peper & zout

Bereiding:

  • De kerstomaatjes afspoelen en in 2 snijden. De peterselie wassen en fijn knippen.
  • De eieren kloppen, room, peterselie en piment d’Espelette toevoegen(naar eigen behoefte). Kruiden met peper & zout.
  • Een pan opwarmen. Een beetje boter erin laten smelten. De eieren toevoegen.
  • De omelet laten gaar komen op een zacht vuur. Eens de omelet begint vast te komen, de kerstomaten toevoegen en bestrooien met parmezaan.

Lekker met geroosterde driehoekjes van brood zonder korst.

15:35 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-16

Een zomerse zonnige omelet met kerstomaatjes, parmezaan en piment d’Espelette

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 4 eieren – 4 sneetjes brood – boter – een tiental kerstomaatjes – 3 takjes peterselie – 3 soeplepels room – piment d’Espelette in poeder – geraspte parmezaan – peper & zout

Bereiding:

  1. Het brood diagonaal in 2 snijden zodat je driehoeken krijgt. Ze grillen onder de grill of in de broodrooster.
  2. De kerstomaatjes wassen en in 2 snijden. De peterselie wassen en fijn knippen.
  3. De eieren opkloppen, de room, peterselie en piment d’Espelette toevoegen(volgens eigen smaak). Kruiden met peper & zout.
  4. Een pan opwarmen met een beetje boter. De driehoekjes van het brood rond de boord van de pan plaatsen en dan de geklopte eieren erin gieten.
  5. Laten klaarmaken op een zacht vuur. Eens de omelet begint vaster te komen, de halve kerstomaatjes toevoegen en bestrooien met de parmezaan.

 

 

17:37 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-08-16

Spiegelei – Garnaal

 

 

2 personen

Benodigdheden: gezouten boter – 4 eieren – 1 gepelde tomaat in blokjes gesneden – kerstomaatjes in alle kleuren – 150gr gepelde garnalen – 1 koffielepel versnipperde bieslook – verse gesnipperde basilicum – geraspte parmezaan – zwart gemalen peper- fleur de sel

Bereiding:

  • Verhit de steelpan met antikleeflaag op een matig vuur om de eieren te bakken.
  • Smelt de gezouten boter en zet het vuur zachter.
  • Breek de eieren voorzichtig open en laat ze voorzichtig in de pan glijden zodat de dooier niet breekt.
  • Laat het eiwit stollen en zorg ervoor dat de dooier vloeibaar blijft.
  • Voeg de in tweeën gesneden kerstomaatjes en de tomatenblokjes toe en laat een minuutje mee opwarmen.
  • Haal de pan van het vuur en voeg de garnalen, bieslook en basilicum toe.
  • Strooi wat parmezaan over het pannetje.
  • Bestrooi vlak voor het serveren met wat zwarte peper en fleur de sel.

Lekker met een baguette.

 

 

 

09:18 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-14

Omelet met garnalen

 

(recept van Stéphane Buyens van Le Fox in De Panne)

 

4 personen

Benodigdheden: 8 eieren – 8 eetlepels room – 2 tomaten, in kleine blokjes – 200gr vers gepelde garnalen – 200gr champignons – boter – peper & zout – 100gr gemalen gruyère – gesnipperde kervel

Bereiding:

·         Klop de eieren los met de room en de kaas. Kruiden met peper & zout.

·         Maak elke omelet afzonderlijk

·         Bak de champignons in een beetje boter en giet er ¼ van de losgeklopte eieren over.

·         Strooi als omelet half gaar is , 50 gr garnaal , ½ tomaat in blokjes en kervel erover en laat nog even doorgaren.

Serveer elke omelet op een voorverwarmd bord.

15:03 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-03-14

Gratin van eieren met een bechamelsaus

 

 

 

2 personen – voorbereiding:10 min – kooktijd: 40 min

Benodigdheden: 4 hard gekookte eieren – 30gr boter – 3 à 4 grote eetlepels bloem – ongeveer ½ l melk – peper & zout –gruyère kaas

Bereiding:

1.       De eieren pellen en in de koelkast bewaren. De oven voorverwarmen op 180°C

2.       De bechamelsaus maken, door de boter te laten smelten. Hierdoor de bloem mengen en voorzichtig de melk toevoegen. Goed roeren zodat er geen klonters zijn in de saus. Peper & zout toevoegen. Blijven roeren en de gruyère toevoegen.

3.       Een kleine ovenschaal nemen, invetten. Daarin de hardgekookte eieren leggen en daarover de bechamelsaus. De eieren goed in de saus draaien.

4.       Gedurende een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven plaatsen. Alles moet goed warm zijn en een klein beetje gegratineerd.

Opdienen met hesp in een rolletje gedraaid, gekookte aardappelen en een fris groen slaatje.

 

 

 

18:23 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |