15-11-15

Warme wijn ‘fait maison’

 

 

 

 

 

Benodigdheden: 1 liter rode wijn – 150gr kristalsuiker – 1 kaneelstokje – geraspte nootmuskaat – gemalen gember en kardemom( ½ koffielepel van elk) – 1 soeplepel rum – schil van een appelsien


Bereiding:


• In een grote kom de wijn gieten samen met de verschillende ingrediënten hierboven vernoemd
• Alles goed mengen tot de suiker volledig opgelost is
• Opwarmen tot het kookpunt, dan verder laten inkoken op een zacht vuurtje
• Opgelet: de kom niet volledig afdekken zodat de stoom kan ontsnappen
• Gedurende een 30 minuten laten sudderen


De wijn filteren en gedurende enkele minuten laten afkoelen alvorens op te dienen.

 

 

 

 

12:01 Gepost door Colombine in Digestifs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-02-10

Limoncello alla Siciliana

Benodigdheden:    10 citroenen-    ½ liter alcohol(van min. 90°)-   ¾ liter water-  450g fijne suiker

 

 

Boen de citroenen goed schoon.  Schil ze en doe de schillen met de alcohol, in een goed gesloten pot.  Zet 2 weken in de koelkast.

Breng het water aan de kook met de suiker.  Laat inkoken tot een lichte suikerstroop. Wat de suikersiroop betreft is het 26 minuten (op gasvuur) vanaf het moment dat je de suiker in het water doet.  Op een middelmatig vuur laten koken en het moet ongeveer ingekookt zijn tot op ½ liter.

Zeef de alcohol en meng met de afgekoelde suikerstroop.  Bewaar in een goed gesloten fles in de diepvriezer.  Na 2 dagen kunt u ervan genieten.

10:47 Gepost door Colombine in Digestifs | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |