29-08-17

Fruitsalade met mango, granaatappel, kiwi

2 personen

Benodigdheden: 1 mango – 3 kiwi’s – 1 granaatappel – 1 appel – 1 limoen – eventueel suiker

Bereiding:

  • De mango pellen en in stukjes snijden. Ze in een grote schaal leggen. De kiwi’s pellen, het centrale wit gedeelte verwijderen en ze in kleine stukjes snijden. Toevoegen aan de schaal.
  • De granaatappel in 4 snijden. De graantjes eruit halen. Toevoegen aan de schaal.
  • De appel schillen en in stukjes snijden. Ook toevoegen aan de schaal.
  • Alles voorzichtig mengen. Het sap van de limoen toevoegen.

Suiker toevoegen indien u het wenst.

eventueel opdienen met slagroom.

 

15:14 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-17

Heerlijke appeltaart

 

Benodigdheden: 1 rol kruimeldeeg – 4 grote golden appels of 8 kleine – 180gr kristalsuiker – 125gr boter – 1 nootje boter voor de taartvorm – 2 eieren – 25gr bloem

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 150°
  2. De taartvorm nemen en beboteren tussen het papier en het deeg.
  3. De appels schillen en het hart eruit halen. Ze schillen in smalle reepjes.
  4. De suiker in een kom doen. De boter laten smelten tot ze een notenkleur krijgt. De boter over de suiker gieten en goed mengen. De eieren één per één toevoegen en mengen. De bloem toevoegen en goed mengen.
  5. De appels gelijk bedekken met deze bereiding.
  6. Eerst laten bakken in de oven op 150° tot de taart goudkleurig is. Daarna verder laten bakken op 120° gedurende 1h30.
  7. Het best lauw opeten.

12:31 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-01-15

Platte koekjesschijven gebakken met gekonfijt fruit

 

 

 

Voorbereiding: 15 min – Bereiding: per plaat 10 min

Benodigdheden: 150gr vloeibare bloem – 125gr zachte boter -  2 eieren – 50gr kristalsuiker – 1 zakje vanillesuiker – gekonfijt fruit geweekt in rum

Bereiding:

Eerst de oven voorverwarmen op 210°C(thermostaat 7)

1.      De zachte boter mengen de kristalsuiker en de vanillesuiker. Roeren tot je een romige massa verkrijgt.

2.      Voeg er ei per ei toe en klop goed door. Voeg de bloem in één keer erbij en mengen tot de bloem opgenomen is in het deeg.

3.      Het geweekt fruit toevoegen en goed mengen.

4.      De bakplaat bedekken met bakpapier. Hierop met een koffielepel kleine hoopjes deeg opleggen.

5.      Gedurende 10 min laten bakken.

 

 

 

11:05 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-14

Bretoense appeltaart

 

 

 

Benodigdheden : 1 rol kruimeldeeg – 4 jonagoldappels – 1 zakje vanillesuiker – 175gr suiker – 100g boter – 3 eieren – 35gr maïszetmeel

 

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Appels schillen en in blokjes snijden.

Breng het kruimeldeeg met het bakpapier in een taartvorm en prik er in met een vork.

Doe er de appelblokjes in.

Smelt de boter. Meng de gesmolten boter met de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maïzena tot een homogene massa met een klopper.

Giet het botermengsel over de appelblokjes.

Bakken gedurende 45 minuten op 180°C.

Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs. Of gewoon koud met een glaasje likoreuze witte wijn.

 

 

18:21 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-02-12

Gekonfijte mineola met vanille roomijs

 

 


 

4 personen

Benodigdheden: 4 mineola’s – 1 kaneelstok – 1 steranijs – 1 eetlepel roze peperbolletjes – 1 laurierblad – 1 vanillestok – zeste van 1 mineola – zeste van 1 citroen – 200gr kristalsuiker – 2dl water – vanille roomijs.

 

1.       Maak suikerwater door dezelfde hoeveelheid suiker als water aan de kook te brengen.

2.       Als alle suiker is opgelost; voeg dan alle specerijen toe en laat goed doorkoken gedurende +/- 5 minuten.

3.       Verwijder de schil van de mineola voorzichtig zodat het vruchtvlees één geheel blijft.

4.       Leg de mineola’s in het kokende vocht en laat 1 minuut meekoken.  Regelmatig het vocht over de mineola gieten.

5.       Laat alles in het vocht afkoelen en zet in de koelkast.

6.       Serveer deze mineola ijskoud met een weinig suikerwater en een bolletje vanille roomijs.

 

17:07 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-08-11

Frambozen soep met perziken

 

 

4 personen

2 zakjes frambozen van coulis (Colruyt diepvries) – 4 héél rijpe perziken – 1 takje munt – 4 bollekes vanille ijs

 

Voorbereiding (10 min + enkele uren rust in de koelkast)

 

1.       De perziken pellen en in vieren snijden.

2.       De frambozencoulis laten ontdooien en mengen met het munttakje. Deze mengeling over de stukken perzik gieten en laten intrekken in de koelkast gedurende enkele uren.

Op het moment van serveren, het munttakje wegnemen en de soep met de perziken in een kommetje gieten. Versieren met een bolleke vanille ijs

15:34 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-10

PEREN MET PORTO EN EEN COULIS VAN CHOCOLADE

 

Benodigdheden:

4 peren – 30 ml rode porto – 1 zakje vanillesuiker – 30 ml vloeibare honing – 100g zwarte chocolade – 100ml crème épaisse(zure room)

Je schilt de peren, snijdt ze in 4 en haalt de pitjes eruit.

Je doet alles in een kom met deksel die in de microgolfoven mag.  Je giet de porto erover.

Daarover giet je de honing en het zakje vanillesuiker.

Je zet de kom in de microgolfoven en dit voor ongeveer 8 min(1000WATT) en 10 min(750WATT).

Hierna hou je enkele soeplepels van de jus over.

Je doet de chocolade in stukken in de kom samen met die enkele lepels jus.  Dit alles terug voor enkele minuten in de microgolf.

Daarna voeg je de zure room erbij en terug verwarmen in de microgolf.

 

Je presenteert de peren met de bolle kant onderaan en daarover giet je de chocoladesaus.

Je kunt die presenteren met een bolletje vanille-ijs.

17:49 Gepost door Colombine in Desserts | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |