06-01-14

Marmelade van clementines

 

 


 

Voorbereiding: 30 min – Bereiding:  ongeveer 40 min

Benodigdheden: 1 kg kleine clementines met een héél fijne schil(héél belangrijk) – 650gr confituursuiker – 1 liter water – 1 glas vers appelsienensap

Bereiding:

1.       De clementines in fijne schijven snijden.(gemakkelijk met een dergelijk mesje voor tomaten te snijden)

2.       Het fruit laten macereren gedurende min 12 uur in 1 liter water en de suiker, alsook het glas appelsienensap.

3.       Daarna alles in een kookpot met dikke bodem gieten. Tot aan het kookpunt brengen en dan laten koken tot de confituur aan het dikken is.(ongeveer 30 à 40 minuten). Best te controleren door een druppel op een koud bord te laten gieten en het moet direct opstijven.

4.       In bokalen doen en direct het deksel sluiten. De potten omdraaien. Laten afkoelen.

 

 

16:07 Gepost door Colombine in Confituur | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |