23-07-17

Zuiderse salade van tomaten

 

 

 

 

2 personen

Benodigdheden: 250gr minitomaatjes – basilicum – 1 kleine rode ui -1 soeplepel pijnboompitten – 1 bokaal gegrilde paprika’s –vinaigrette

Bereiding:

  1. De minitomaatjes in 4 snijden in de lengte. De rode ui in fijne ringen snijden en de look héél fijnsnijden of persen.
  2. De paprika’s laten uitlekken. Ze daarna in kleine stukjes snijden.
  3. De pijnboompitten laten kleuren in een pan zonder vetstof.
  4. De rode ui, look, pijnboompitten, basilicumblaadjes en de stukjes gegrilde paprika’s mengen met de tomaten.
  5. Op smaak brengen met de vinaigrette.

13:07 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Varkenshaasje op de barbecue

 

2 personen – 3 uur marineren

Benodigdheden: 1 varkenshaasje – 1 handvol verse rozemarijn – 1 el honing – 2 el mosterd – barbecuekruiden – peper & zout

Bereiding:

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk het met een laagje honing. Doe daar een laag mosterd overheen en werk af met een handvol fijngesnipperde rozemarijn. Wikkel het vlees in vershoudfolie en laat het 3 uur marineren in de koelkast.
  2. Verpak het vlees in een papillot van aluminiumfolie. Kruid bij met barbecue- of vleeskruiden
  3. Laat het garen op de barbecue tot het vlees rosé is. Ongeveer een 20-tal minuten.

Lekker met een koude boontjessalade met dressing en aardappelen + kruidenboter.

12:27 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-06-17

Eendenborstfilet met salie en brochettes van abrikozen

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Kooktijd: 20 min – Rust: 1 h

Benodigdheden: 1 eendenborstfilet – 250 gr verse abrikozen – 1 soeplepel sesamolie – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel honing – 4 salieblaadjes – ½ koffielepel geplette peperbollekes – worcestershire – zout

 

Bereiding:

  1. Het vet van de eendenborstfilet insnijden in vierkanten. Daarin de salieblaadjes steken. De eendenborstfilet in een platte schaal leggen.
  2. De honing mengen met de worcestershire saus, de olijfolie, de geplette peper en het zout. Dit over de eendenborstfilet gieten en laten marineren gedurende 1 uur.
  3. Ondertussen de abrikozen wassen en afdrogen. Ze in 2 snijden. De pit eruit halen. De abrikozen op een houten stok steken, die vooraf in het water gedompeld is. Ze bestrijken met de sesamolie.
  4. De eendenborstfilet laten uitlekken. Ze op de grill leggen gedurende 10 minuten met het vel op het vuur.
  5. Tegelijkertijd de brochettes met abrikozen grillen.

Lekker met kroketten.

 

18:43 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-05-17

Brochette van kip met koriander, verse munt en limoen

 

 

2 personen – Bereidingstijd: 2h30

Benodigdheden: 2 kipfilets – 1 limoen – 1 ui – koriander – munt – zonnebloemolie – peper & zout

Bereiding:

  1. Maak een marinade: pers de limoen uit. Voeg er de gehakte koriander en munt bij. Doe er wat zonnebloemolie bij. Meng dit goed. Kruid de marinade met peper & zout.
  2. Snij de kipfilets in gelijke blokjes. Giet er de marinade over en laat alles 2 uur trekken.
  3. Steek de stukken kip na het marineren afgewisseld met stukjes ui op een brochettestok. Laat de brochettes zachtjes garen op de barbecue.

Lekker met couscous en tzatziki

14:28 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-04-17

Gegrilde kipfilets met tomaten

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding:10 min

Benodigdheden: 2 kipfilets, zonder vel – 4 geperste lookteentjes- ½ ui in vieren gesneden – 2 takjes peterselie – 1 laurierblaadje – ½ dl droge witte wijn – 2 tomaten in tweeën gesneden – 50 gr boter – sap van ½ citroen – sla – peper & zout

Bereiding:

  1. De kipfilets gedurende 30 minuten laten marineren samen met de 3 geperste lookteentjes, ui, peterselie, laurier, witte wijn en peper & zout.
  2. De kipfilets goed laten uitlekken en ze grillen op de barbecue, alsook de halve tomaten.
  3. Op zacht vuur de boter laten smelten, zonder te laten aanbranden. Het laatst geperste lookteentje toevoegen en het sap van de halve citroen.

Het vlees opdienen met de saus, gegrilde tomaten en sla.

11:56 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

16-09-16

Gegrilde kipfilets met tomaten

 

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding:10 min

Benodigdheden: 2 kipfilets, zonder vel – 4 geperste lookteentjes- ½ ui in vieren gesneden – 2 takjes peterselie – 1 laurierblaadje – ½ dl droge witte wijn – 2 tomaten in tweeën gesneden – 50 gr boter – sap van ½ citroen – sla – peper & zout

Bereiding:

  1. De kipfilets gedurende 30 minuten laten marineren samen met de 3 geperste lookteentjes, ui, peterselie, laurier, witte wijn en peper & zout.
  2. De kipfilets goed laten uitlekken en ze grillen op de barbecue, alsook de halve tomaten.
  3. Op zacht vuur de boter laten smelten, zonder te laten aanbranden. Het laatst geperste lookteentje toevoegen en het sap van de halve citroen.

Het vlees opdienen met de saus, gegrilde tomaten en sla.

 

18:06 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-07-16

Brochettes van eendenborstfilet met nectarines

 

 

 

 

 

 

2 personen – Totale tijd: 30 minuten

Benodigdheden: 2 nectarines – 1 eendenborstfilet – 2 pijpajuintjes – 1 courgette – 2 soeplepels honing – 2 soeplepels sojasaus – 2 soeplepels olijfolie – 2 takjes citroentijm – 2 takjes bieslook – peper & zout

Bereiding:

  1. De pijpajuintjes wassen en schillen. Ze eventueel in 2 snijden als ze te dik zijn.
  2. De courgette wassen. De uiteinden eraf snijden en gedurende 5 minuten in kokend water leggen. Daarna direct in koud water leggen om af te koelen.
  3. De eendenborstfilet ontvetten en ze in grote stukken snijden alsook de courgette en nectarines.
  4. Alles op brochettes steken al spelende met de kleuren. De marinade bereiden: in een kom de honing mengen met de olijfolie, peper & zout, de blaadjes van de tijm, de bieslook fijngeknipt en 2 soeplepels warm water. De brochettes bestrijken met deze marinade en deze omwikkelen met huishoudfolie. In de frigo bewaren.
  5. De brochettes kan je bakken in de oven onder de grill of op de barbecue. Regelmatig draaien zodat ze aan alle kanten gekleurd zijn. Rekenen op een 10 à 20 minuten volgens de gekozen manier van bakken.

 

 

11:22 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |