28-01-18

Vissoep met venkel en kerrie

 

2 personen – Duurtijd: 30 min

 

Benodigdheden:  300gr kabeljauw – 1 grote venkel – 1 ½ el kerriepoeder – 1 ui – 1 teentje knoflook – 150gr witte kook – sap van ½  appelsien – sap van ½  citroen – 1 el gehakte peterselie- 1 liter visbouillon – 20 ml  Noilly Prat – chilipoeder – olie – peper & zout

Bereiding:

  1. Pel de knoflook en de ui. Snij de ui in fijne reepjes, hak de knoflook fijn. Maak de venkel en de kool schoon, snij ze in repen.
  2. Doe de knoflook, ui, look en venkel in een pan met wat olie en laat glazig stoven. Bestrooi met de kerriepoeder, roerbak even mee. Blus met de Noilly Prat en het sinaasappelsap, voeg de visbouillon toe. Kruid met peper & zout en laat 15 minuutjes zachtjes sudderen.
  3. Rasp de schil van de citroen, pers de ½ vrucht uit. Doe de schil en het sap bij in de pan.
  4. Giet de helft van de soep eruit en mix goed fijn. Doe weer bij de rest. Voeg indien nodig wat extra bouillon toe.
  5. Snij de vis in stukken, doe ze bij de soep en laat 5 minuten garen zonder te koken. Kruid met zout en chilivlokken.
  6. Verdeel over de borden en bestrooi met peterselie.

 

Opdienen met stokbrood.

 

 

 

 

 

 

 

22:06 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.