31-12-17

Ovenschotel met vis en zeevruchten

 

 

2 personen – Voorbereiding: 20 min. – Kooktijd: 20 min

Benodigdheden: 6 St. Jacobsnootjes – 6 gepelde roze garnalen – 150 gr kokkels – 150gr zalmfilet– 150gr Lotte – 200gr groentejulienne( o.a. wortelen, courgette, broccoli, selder) -25gr gezouten boter – 1 nootje boter – 20 cl droge witte wijn – 30gr bloem – 25cl melk – ½ citroen – zout en piment d’Espelette

Bereiding:

  1. De zalmfilet en de Lotte in kleine stukjes snijden. Een nootje boter laten smelten in een pan en daarin de groentejulienne laten stoven tot ze gaar zijn. Aan de kant houden.
  2. De kokkels in een pot water gieten. Deze op het vuur zetten en laten koken tot de kokkels open zijn. De kokkels uit hun schelp halen. Het sap filteren.
  3. De witte wijn in een stoofpot gieten en aan de kook brengen. De st. Jacobsnootjes, de kokkels, de garnalen en de stukjes vis toevoegen. Kruiden met zout en piment d’Espelette. Op hoog vuur laten staan gedurende 2 minuten.
  4. Alles eruit halen met een schuimspaan. Aan de kant houden. Het visvocht behouden.
  5. In een pan de boter smelten. De bloem toevoegen. Goed roeren. Voorzichtig de melk toevoegen alsook het visvocht, ondertussen goed blijven roeren. Eénmaal de saus gedikt is, het citroensap toevoegen. Kruiden met zout.
  6. Een ovenschotel nemen. De bodem bedekken met de groentejulienne. Daarover de zeevruchten leggen en de stukjes vis. Op het laatste alles bedekken met de saus. Gedurende een 10-tal minuten gratineren.

Lekker met stokbrood.

 

 

14:45 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.