17-12-17

Stoofpotje van aardappelen, gerookte spekblokjes, wortelen, witloof en kaas met kruiden

 

 

2 personen – Voorbereiding: 25 min – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: aardappelen – 2 wortelen – 1 ui – 2 witloofstronkjes – 200gr gerookte spekblokjes – 2 soeplepels olijfolie – 200gr witte kaas 40% vet bvb St. Môret- 1 lookteentje – 5 takjes platte peterselie – 10 takjes bieslook – zout

Bereiding:

  1. De aardappelen en wortelen schillen en in ronde schijfjes snijden. Ze samen koken, gedurende 15 minuten, in gezouten kokend water. Daarna afgieten en bewaren.
  2. Ui en look pellen en fijn snipperen. Het witloof kuisen en in fijne stukjes snijden. Het spek samen met ui en look laten kleuren op een zacht vuurtje. De witloofsnippers toevoegen. Verder laten sudderen gedurende 3 minuten.
  3. De wortelen en aardappelen laten kleuren in de olijfolie gedurende ongeveer 5 minuten. Daarna de mengeling van spek, witloof en ui toevoegen. Verder laten sudderen gedurende 5 minuten.
  4. Peterselie en bieslook fijnhakken. Toevoegen aan de witte kaas.

De stoofpot opdienen samen met de witte kaas met kruiden

Tip: een beetje curry toevoegen aan de kaas.

14:50 Gepost door Colombine in Aardappelgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.