03-12-17

Wok van witloof met scampi’s

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 20 min

Benodigdheden: 3 stronkjes witloof – 400gr scampi’s – 100gr groentejulienne – 100gr peultjes – 1 mango – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel sojasaus – sap van de helft van een citroen – 1 dl kokosmelk – 1 soeplepel fijngesneden koriander – 1 koffielepel curry

Bereiding:

  • De scampi’s pellen.

De olie verwarmen in de wok. De scampi’s laten kleuren. Aan de kant houden.

  • De groentejulienne in de wok doen, mengen met de curry. De sojasaus toevoegen. Mengen.
  • De kokosmelk erbij gieten, samen met de peultjes. Mengen en verder laten sudderen op een zacht vuurtje.
  • Het witloof kuisen. Fijnsnijden ,besprenkelen en mengen met het citroensap. De mango schillen en in fijne sneetjes snijden.
  • Het  fijngesneden witloof samen met de schijfjes mango mengen met de scampi’s en de koriander. Kruiden met peper.

Opdienen met Chinese noedels

 

Ps.: voor het gemak diepvries groentejulienne gebruiken

 

 

 

 

18:11 Gepost door Colombine in Wokgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar