01-12-17

Bouneschlupp

 

Dit is een gerecht van het Groothertogdom Luxemburg

2 personen – Voorbereiding: 20 min. – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: 100gr gerookte sneden ontbijtspek – 2 saucisses Montbéliard(gerookt) – 300gr groene boontjes – 1 grote wortel – 1 tak selder – 3 grote aardappelen – 1 sjalot – 1 koffielepel boter – ½ l groentebouillon – zwarte peper & zout

Voorbereiding:

  • De aardappelen en wortel schillen en in grote stukken snijden
  • De groene boontjes in stukjes breken
  • De sjalot fijnsnijden
  • De selder in kleine stukjes snijden
  • Het spek in stukjes snijden

Bereiding:

  1. De boter laten smelten in een grote pot. Hierin het spek laten kleuren gedurende enkele minuten alsook de sjalot snippers, de aardappelen, de selder en de groene boontjes.
  2. De bouillon hierover gieten samen met de gerookte worsten. Samen laten sudderen gedurende ongeveer 30 minuten op een zacht vuur.
  3. De worsten eruit halen en in stukken snijden.
  4. Kruiden met peper & zout.

Opdienen in diepe borden.

 

16:37 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar