18-11-17

Avocado in stukjes met zachtgekookte eieren en salade

 

 

2 personen

Benodigdheden: 3 eieren – 1 rijpe, nog stevige avocado – jonge slascheuten – sap van een ½ citroen – olijfolie – tabasco – peper & zout – fleur de sel - vinaigrette

Bereiding:

  1. De eieren in gezouten kokend water koken gedurende ongeveer 5 minuten. Direct nadat ze gekookt zijn, ze verfrissen en in koud water laten afkoelen.
  2. Ondertussen de slascheuten wassen en droogzwieren.
  3. De avocado in 2 snijden, de noot eruit halen. Het vruchtvlees eruit halen met een lepel of koffielepel en in grote stukken snijden. Besprenkelen met citroensap zodat ze niet zwart komen. Kruiden met peper & zout, enkele druppels tabasco en een scheut olijfolie.
  4. De eieren pellen, in twee snijden. Opdienen met de stukjes avocado, de slascheuten besprenkelt met vinaigrette en een snuifje fleur de sel.

Lekker met stokbrood of geroosterd brood.

 

17:33 Gepost door Colombine in Eiergerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.