15-11-17

Kip kerrie

 

2 personen – duurtijd: langer dan 1 uur

Voor het kipmengsel: 325gr kipfilet – 1 kleine rode ui – 1 teentje knoflook – 3 eetlepels Ketjap Manis – 1 eetlepel sojasaus – 1 koffielepel zoete chilisaus – 1 eetlepel olijfolie – ½ theelepel knoflookpoeder – ½ theelepel paprikapoeder – ½ theelepel Graham Masala – peper & zout

Voor de saus: 50gr bakboter – 50gr bloem – 3 ruime theelepels Graham Masala - +/- 0,5 liter water – 1 runderbouillonblokje – 1 kleine rode puntpaprika in stukjes – 125gr kastanje champignons in stukjes

Voorbereiding:

Snij de kipfilet in kleine blokjes en doe het in een schaal waar een deksel op kan. Ui in stukjes en uitgeperste knoflook toevoegen. Vervolgens de ketjap, sojasaus, chilisaus, olijfolie, knoflookpoeder, paprikapoeder, Masala, peper & zout toevoegen.

Mengen. Minimaal 2 uur laten intrekken(hoe langer hoe beter) en af en toe omroeren zodat de smaken er goed intrekken.

Bereiding:

Begin met het maken van de saus.

Laat de boter zachtjes smelten in de grote wok pan. Meng ondertussen in een diepvrieszakje de bloem met de Masala. Wanneer de boter goed gesmolten is, de mengeling van bloem toevoegen. Goed roeren. Voeg beetje met beetje een ¼ liter water toe. Goed doorroeren. Wanneer het goed gebonden is beetje bij beetje de rest van het water toevoegen. Verkruimel het bouillonblokje en blijf roeren tot het een gladde saus wordt. Zet het vuur op het laagst en laat rustig de saus inkoken(zonder deksel erop). Nu en dan nog roeren.

Bak in een kleinere pan het kipmengsel op een matig vuur. Wanneer de kip goed gebakken is toevoegen aan de saus.

De pan schoonmaken en in een beetje olijfolie de paprikastukjes bakken en daarna ook de kastanje champignons. Goed roerbakken tot de champignons gaar zijn.

Voeg de groenten toe aan de saus en meng dit goed.

Nog eventjes zachtjes laten inkoken onder af en toe roeren.

Lekker met zowel pasta als rijst.

 

 

17:07 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.