15-11-17

Kalkoenreepjes met groene pepersaus

 

2 personen – Voorbereiding: 20 min. – Bereiding: 35 min

Benodigdheden: 300gr kalkoenfilet – 1 groot stuk wit van prei – 150 gr wortelen – 1 kleine ui – 100gr champignons – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel gedroogde groene peperballen – peper & zout – 1 soeplepel gehakte peterselie – 15 cl room

Bereiding:

  1. Het wit van de prei wassen en heel fijn snijden. De wortelen schillen en in schijfjes snijden. De champignons kuisen en in stukjes snijden. De ui pellen en snipperen. De kalkoenfilet in reepjes snijden.
  2. De prei en de wortelschijfjes gedurende 10 minuten laten koken in gezouten kokend water. Ze laten uitlekken.
  3. In een diepe pan ui en kalkoenreepjes laten kleuren in de olijfolie. De groenten toevoegen alsook de gedroogde peperballen.

Ongeveer 10 à 15 cl water toevoegen. Laten sudderen gedurende 10 minuten op een zacht vuurtje.

  1. De room toevoegen, lichtjes kruiden met peper & zout. Verder laten sudderen gedurende 10 minuten.
  2. Bestrooien met de gehakte peterselie.

Opdienen met rijst of gekookte aardappelen.

 

17:35 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.