12-11-17

Eendenborstfilet met crème de cassis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 156 min – Bereiding: 40 min

Benodigdheden: 1 knolselder – sap van 1 citroen – 150gr boter – 1 sjalot – 300ml rode wijn – 100 ml crème de cassis – 1 eendenborstfilet – 200 gr raketsla(notensla) – peper & zout

Bereiding:

  • De knolselder schillen en in grote stukken snijden. Gezouten water laten koken met het sap van de citroen. De stukken knolselder erin doen en laten koken tot ze gaar zijn. Eénmaal gaar ze mixen samen met 100gr boter. Kruiden met peper & zout.
  • De sjalot pellen en in kwartjes snijden. In een pan de wijn laten koken. Daarna de stukjes sjalot toevoegen en de wijn laten inkoken tot de helft. De crème de cassis toevoegen en terug op het kookpunt brengen. Het moet stroperig worden. Binden met de rest van de boter.
  • Het vet van de eendenborstfilet insnijden. Het vet laten smelten op een zacht vuur. Gedurende misschien een 10-tal minuten. Daarna het vlees draaien en nog verder bakken gedurende ongeveer 5 minuten.

De eendenborstfilet in sneetjes snijden. Bedekken met de saus en het sjalotje.

Opdienen met de knolselderpuree en de raketsla.

17:15 Gepost door Colombine in Eendgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar