03-11-17

KIPPENSOEP OP Z’N THAIS

 

 

 

 

2 el olijfolie – 1 el Thaise groene kerriepasta – 2,5cm verse gember in luciferdunne reepjes – 4 dl kokosmelk – 5 dl kippenbouillon – 1 kipfilets, in dunne reepjes – 100g sperziebonen, gehalveerd – 1 grote wortel, in luciferdunne reepjes – 25g verse koriander, fijngehakt – 6 lente-uitjes, in dunne ringen – 1 rode peper, gehalveerd en dun gesneden – 1 limoen, in kwartjes

 

  1. Verhit de olijfolie in een hapjespan en voeg de kerriepasta toe. Doe er na een minuut de gember bij.
  2. Schenk er de kokosmelk, kippenbouillon bij.  Breng alles aan de kook en laat 1 minuut zachtjes koken.  Voeg dan de kip toe, breng weer aan de kook, leg het deksel op de pan en laat 10 minuten zachtjes koken.
  3. Doe de sperziebonen en wortel bij de soep en laat alles nog 5 minuten zachtjes koken zonder deksel.
  4. Voeg de koriander en lente-uitjes toe aan de soep. Proef of ze meer zout nodig heeft en voeg in dat geval wat vissaus toe.
  5. Strooi de fijngehakte peper erover en geef de limoen erbij.

 

 

 

16:38 Gepost door Colombine in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.