29-10-17

Pittige scampicurry

 

 

2 personen – 25 minuten

Benodigdheden: +/- 25 scampi’s, schoongemaakt – 100gr sojascheuten – 250gr champignons – 1 rode ui – 100gr peultjes – 120gr bamboescheuten, blik – 250ml kokosmelk – 3kl gele currypasta – 250 ml kippenbouillon – olijfolie – zout

Bereiding:

  1. Spoel de groenten en maak ze schoon. Laat de soja- en bamboescheuten uitlekken. Snij de champignons in kwartjes. Snij de ui in partjes en haal de verschillende laagjes los. Snij de peultjes schuindoor.
  2. Verhit 1 eetlepel olie in een wok. Bak de scampi’s aan beide kanten tot ze roze zijn. Haal ze uit de pan en hou warm. Verhit 3 eetlepels olie in de wok. Voeg de currypasta toe en laat even meebakken. Doe er de champignons bij en vervolgens de ui, de peultjes en de bamboescheuten. Laat al roerend even bakken. De groenten mogen nog knapperig zijn.
  3. Blus met de kokosmelk en de bouillon. Roer en laat warm worden. Doe er de sojascheuten in. Laat nog eens goed doorwarmen. Voeg er de scampi’s aan toe en kruid met wat zou.
  4. Serveer met limoenpartjes en basmatirijst.

 

 

12:11 Gepost door Colombine in Schaaldieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.