29-10-17

Kabeljauwhaasje met amandelkorst en wortelpuree

 

 

 

2 personen – tussen 30 en 60 minuten

Benodigdheden: ½ kg wortelen – 1 rode ui – ½ theelepel ras-el-hanout - ½ theelepel kurkuma – zwarte peper – fleur de sel – 2 eetlepels amandelschilfers – 1 eetlepel amandelmeel – 1 teentje knoflook – 1 koffielepel mosterd – 2 stukken kabeljauwhaasje - olijfolie

Bereiding:

De wortelen schillen en in stukken snijden. De rode ui schillen en grof snijden. De ui aanstoven in een beetje olijfolie totdat ze glazig wordt. Hierbij de wortelen toevoegen. De kruiden toevoegen, ras-el-hanout, kurkuma, peper & zout + een scheutje water.

De oven voorverwarmen op 180°.

In een kom 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels amandelschilfers + 1 eetlepel amandelmeel of eventueel 1 eetlepel fijngestampte amandelschilfers. Mengen. 1 koffielepel mosterd toevoegen samen met het fijn geperste knoflookteentje. Goed mengen.

Een ovenschotel inwrijven met olijfolie. De kabeljauwhaasjes erin leggen. Hierover de amandelbereiding en nog afkruiden met zwarte peper.

Gedurende 12 minuten in de oven op 180°.

De worteltjes in de blender doen samen met een scheutje olijfolie.

Bij het opdienen enkele druppels olijfolie erover sprenkelen en een klein beetje fleur de sel.

12:02 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.