17-10-17

Mexicaanse kidneybonensoep met korianderpesto

 

 

 

 

Bereiding: 1 uur ongeveer

Benodigdheden: 750gr gemengd gehakt – 2 uien –4 teentjes knoflook - 2kl gemalen komijn – 2kl gemalen koriander – 2kl gedroogde oregano – 3 paprika’s(rood, groen en geel) – 1 chilipeper – 1 blikje tomatenpuree – 800gr tomaten uit blik – 1,5 l runderbouillon – 400gr kidneybonen(blik) - nachos om erbij te serveren

Voor de pesto: 1 bosje koriander -25gr cashewnoten – 25gr geraspte Parmezaan – 120ml zonnebloemolie

Bereiding:

  1. Pel en snipper de uien en de lookteentjes. Kneed het gehakt met een kwart van de uien en de knoflook. Meng de helft van de komijn, koriander en oregano erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Rol kleine(soep)balletjes van het gehakt en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
  2. Verhit olie in een grote pan en bak de rest van de ui en de knoflook glazig. (Bewaar een ½ kl. knoflook voor de pesto)Snij intussen de paprika’s in stukjes en de chilipeper in dunne ringen. Bak mee en voeg de tomatenpuree toe. Roer goed door en doe de tomaten uit blik en de bouillon erbij. Voeg de rest van de kruiden toe. Laat de soep 25 minuten zachtjes pruttelen. Voeg de laatste 10 minuten de bonen en de gehaktballetjes toe en laat ze nog 10 minuten garen.
  3. Mix voor de pesto de koriander, het restje knoflook, cashewnoten en Parmezaan met de staafmixer tot een grove pasta. Voeg scheutje voor scheutje genoeg zonnebloemolie toe tot een smeuïge pesto ontstaat.
  4. Lepel wat pesto in de soep en serveer met nachos.

 

 

 

14:58 Gepost door Colombine in Soepen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.