10-10-17

Gratin van Sint-Jakobsnootjes met prei

 

 

2 personen – Voorbereiding: 20 min. – Bereiding: 20 min

Benodigdheden: 25 cl halfvolle melk – 3 preiwitten – 1 lookteentje – 20gr boter – 20gr bloem – 12 Sint-Jakobsnootjes – 1 eigeel – 2 takjes peterselie – gemalen gruyère – 1 sjalot

Bereiding:

  1. De preiwitten wassen, in 2 snijden in de lengte en daarna fijnsnijden. Ze gedurende 3 minuten in gezouten kokend water. Uit laten lekken en laten afkoelen. Bewaren.
  2. De sjalot pellen en fijnsnijden, alsook het lookteentje en de peterselie. In een kookpan de fijngesneden sjalot en het lookteentje laten kleuren in de boter. De bloem toevoegen en nog 2 minuten laten kleuren. De lauwe melk toevoegen. Kruiden met peper & zout. Nog 3 minuten laten sudderen. Dan de prei toevoegen, het eigeel en de peterselie. Goed mengen.
  3. Alles in een ovenschotel gieten. De Sint-Jakobsnootjes erop leggen. Bestrooien met de gruyère.
  4. In de voorverwarmde oven plaatsen gedurende 10 minuten op 190°C.

Lekker met of zonder stokbrood.

 

 

20:54 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar