05-10-17

Kabeljauw in mosterdsaus en peterselie aardappelen

2 personen

Benodigdheden: 2 kabeljauwhaasjes +/- 400gr samen - 450gr aardappelen- 200ml droge witte wijn – 200 ml lichte room – 200 ml visbouillon – Noilly Prat – 2 el graanmosterd – boter – bloem- 2 el gehakte bladpeterselie – peper & zout

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en kook ze gaar.
  2. Breng ½ l water aan de kook, samen met de helft van de witte wijn. Pocheer er de visfilets 12 tot 15 minuten in.
  3. Smelt in een pan 1 el boter. Roer er de bloem door en laat even sudderen. Blus al roerend met de rest van de wijn.
  4. Doe er de visbouillon en de room bij. Breng al roerend aan de kook en laat even flink doorkoken. Roer er de mosterd en een scheutje Noilly Prat door. Breng op smaak met peper & zout.
  5. Meng de aardappelen met de peterselie.

 

16:28 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar