29-09-17

Bibimbap

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – Bereiding: 25 min

Benodigdheden : 200gr ronde rijst(ik heb Griekse rijst gebruikt) – 250gr gemengd gehakt – 1 wortel – ½ komkommer – 150gr spinazie – 100gr sojascheuten – 1 ui – 4 lookteentjes – 2 eieren – peper & zout – suiker – sesamolie – sesamgraantjes

Benodigdheden voor de marinade: 2 soeplepels Kikkoman saus – 1 soeplepel liquide honing – 1 soeplepel sesamolie – 1 soeplepel saké – 2 geplette lookteentjes- peper

Benodigdheden voor de saus: 3 soeplepels Harissa(of pasta van rode piment) – 1 soeplepel liquide honing – 1 soeplepel sesamolie – 1 koffielepel sesamgraantjes - 2 soeplepels water

Bereiding:

  1. Het gehakt met alle ingrediënten voor de marinade mengen en koel bewaren. Ondertussen de groenten voorbereiden. De komkommer in fijne plakjes snijden, nadat je de zaadjes eruit gehaald hebt. De wortel eerst schrapen en daarna in fijne staafjes snijden. De ajuin fijn snijden. De spinazie en de sojascheuten spoelen onder koud water. De lookteentjes fijn snipperen.
  2. De saus klaarmaken door alle ingrediënten te mengen in een kom.
  3. De groenten( wortel, komkommer, sojascheuten en spinazie) apart bakken in een beetje olijfolie. Bij iedere groente een beetje look en ajuin toevoegen samen met enkele druppels sesamolie en een snuifje suiker. Aan de kant houden. Het vlees bakken in olijfolie.
  4. De rijst koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. De eieren bakken zoals voor een spiegelei.
  6. In een kom of diep bord, eerst de rijst leggen. Daarop 2 soeplepels ongeveer van de saus. In het midden het ei plaatsen. Errond alle groenten en het vlees depanneren zonder ze te mengen. Bestrooien met sesamgraantjes

PS: niet bang zijn betreffende de hoeveelheid Harissa. Het wordt gecompenseerd door de honing.

 

 

 

 

 

14:36 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.