23-09-17

Rog met gebakken venkel

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Gaartijd: 25 min

Benodigdheden: 2 roggevlerken – 1 grote + 1 kleinere venkel – 2 pijpajuintjes – olijfolie – sojasaus – limoen – peper & zout

Bereiding:

Kruid de roggevlerken met peper & zout. Leg ze in een ovenschotel. Giet er een ferme scheut olijfolie over.

Zet in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 25 minuten.

Maak de venkel schoon. Snij er de hard kernen uit. Snij de rest in lange reepjes. Ze koken gedurende 5 minuten in water met zout.

Goed laten uitlekken.

Versnipper de pijpajuintjes.

Bak de venkel in een pan met olijfolie. Op het einde voeg je de fijngesneden pijpajuintjes toe, een klein beetje sojasaus en het sap van een halve limoen. Kruiden met peper & zout.

 

 

 

17:08 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.