21-09-17

Kip op zijn Marokkaans

 

 

 

 

 

 

2 personen – Duurtijd: +/- 55 min

Benodigdheden: 2 kippenbillen – 100gr  groene boontjes – 3 wortels – 4 aardappelen – 1 ui – 200gr erwtjes extra fijn – 1 kl doosje witte bonen – 3 soeplepels olijfolie – 1 soeplepel + 1 koffielepel gemalen komijn – ½  koffielepel zout  + zwarte peper

Bereiding:

Vooraf (20 min): De witte bonen laten uitlekken en afspoelen.

     De groene bonen + de erwtjes gaar koken. 

      De wortelen in grote stukken snijden.

       De aardappelen schillen en in 4 snijden.

        De ui pellen en in fijne stukjes snijden.

De bereiding:

  1. 2 eetlepels olijfolie verwarmen in een tajine. De ui laten kleuren gedurende enkele minuten samen met 1 koffielepel gemalen komijn, ½ koffielepel zout en ½ koffielepel gemalen zwarte peper.
  2. 1 soeplepel olijfolie toevoegen en laat hierin de kip kleuren langs alle kanten.
  3. De aardappelen en wortelen toevoegen, alsook +/- 1 liter water, totdat alles bedekt is.
  4. Naar het kookpunt brengen samen met ½ koffielepel zout, 1 koffielepel gemalen komijn en de zwarte peper. Gedurende 20 minuten laten sudderen op een zacht vuur.
  5. Daarna de erwtjes toevoegen samen de witte bonen en de groene boontjes. Verder laten sudderen gedurende een 7-tal minuten.

 

 

Lekker met brood.

11:28 Gepost door Colombine in Tajine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.