19-09-17

Tajine met lamsvlees

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 90 min

Benodigdheden: 4 mooie stukken lamsvlees – 3 grote ajuinen – 1 tomaat – 2 wortelen - 1 koffielepel gehakte peterselie – 1 koffielepel saffraan – 1 snuifje gember – 1 snuifje 4 kruiden mengsel – ½ koffielepel kaneel – 1 kaneelstokje – peper & zout

Bereiding:

De uien fijnsnijden. De wortels schrapen en in fijne stukken snijden. De tomaat pellen en pitjes uithalen.

Het vlees in de tajine leggen samen met de fijngesneden ajuinen, de wortelschijfjes, 1 snuifje zout, 1 snuifje peper en de andere kruiden.

Dit alles overgieten met 1 glas water.

De tajine bedekken en zachtjes laten sudderen op een gemiddeld vuur gedurende 1 uur. Nu en dan roeren.

Na 1 uur de stukjes tomaat toevoegen. Het kaneelstokje eruit halen. Verder laten sudderen gedurende een half uur.

Opdienen met couscous.

 

 

 

15:48 Gepost door Colombine in Tajine | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.