12-09-17

Gegratineerde gehaktballetjes met pasta

2 personen – Duurtijd: 1 uur

Benodigdheden: ongeveer 350 gr gehakt – 1 teentje knoflook – 1 ei

Voor de saus: 1 sjalot – 400gr tomatenblokjes, blik – 2 el tomatenpuree – 100 ml rode wijn – 1 kl gedroogde oregano – olijfolie – peper & zout

En ook nog: 400gr jonge spinazie – 2 bolletjes mozzarella – 2 el gehakte bladpeterselie – spaghetti – olijfolie – boter – peper & zout

Bereiding:

  1. Pers het lookteentje en meng het gehakt en het ei. Rol er balletjes van. Beboter een vuurvaste ovenschaal.
  2. Snipper voor de tomatensaus de sjalot fijn. Stoof ze aan in een scheutje olijfolie, voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree. Roer om en laat even verder stoven. Blus met de rode wijn en voeg de oregano toe.
  3. Bak ondertussen de gehaktballetjes goudbruin.
  4. Stoof de spinazie in 2 eetlepels hete olijfolie en kruid met peper & zout. Schep de spinazie in de ovenschaal, leper er de tomatensaus over. Leg er de gehaktballetjes bovenop. Breek er de mozzarella in stukjes over. Zet 5 minuten onder de grill.
  5. Kook de spaghetti beetgaar in gezouten water, volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Giet de pasta af, meng er de gehakte peterselie, 1 eetlepel olijfolie en wat peper en zout door.

Serveer met de gegratineerde gehaktballetjes.

 

19:48 Gepost door Colombine in Pastagerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar