09-09-17

Gevulde courgettes met feta

 

2 personen – 30 minuten

Benodigdheden: 2 ronde courgettes – 1 klein sjalotje, fijngehakt – 1 lookteentje fijngehakt – 1 eetlepel olijfolie – zwarte peper – 2 eetlepels pijnboompitten – 8 half-zongedroogde tomaatjes in stukken – 100gr feta in stukjes – verse oregano of basilicum

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snij de hoedjes van de courgettes en hol de courgettes helemaal uit met een lepeltje. Doe wat olijfolie op de bovenste randen van de courgettes en bak ze 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij het vruchtvlees van de courgette en de hoedjes in kleine stukjes.
  • Stoof de sjalot en knoflook aan in de olijfolie. Voeg het vruchtvlees en de stukjes toe en bak een 5-tal minuten op een hoog vuur. Kruid met zwarte peper.
  • Rooster de pijnboompitten.
  • Schep de courgettemengeling uit de pan en doe in een kom.
  • Voeg de stukjes gedroogde tomaat, feta en de pijnboompitten toe en meng voorzichtig.
  • Schep alles in de courgettes en werk af met de verse oregano of basilicum.
  • Bak nog 12 minuten in de voorverwarmde oven.

 

 

 

15:01 Gepost door Colombine in Slaatjes(lichte gerechten) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.