06-09-17

Eendenfilet met mango en gemarineerd fijnproeverswitloof

 

 

2 personen – Duurtijd: minder dan 30 minuten

Benodigdheden: 1 max. 2 eendenborstfilets – 4 stronkjes fijnproeverswitloof – 1 rijpe mango – 4 soeplepels Grand Marnier – 2 dl appelsiensap – 2 soeplepels olijfolie – 2 soeplepels witte wijn – 1 koffielepel gedroogde tijm – 1 laurierblaadje – peper & zout

Vooraf:

Een inkeping in de vorm van een kruis maken op het einde van het witloof. Deze overgieten met de Grand Marnier, het appelsiensap. Kruiden met tijm & laurier.

Goed mengen en gedurende 2 à 3 uur laten marineren in de koelkast.

De mango schillen en in kleine blokjes snijden.

Inkepingen maken in het vel van de eendenfilet in de vorm van ruitjes.

Bereiding:

  1. Een pan goed opwarmen. Hierin de eendenfilet op de kant vel erin leggen. Laten bakken gedurende ongeveer 10 minuten.
  2. Het vet afgieten. De eendenfilet draaien. Kruiden met peper & zout. Verder bakken gedurende ongeveer 6 minuten.
  3. Het witloof afdrogen. De marinade reserveren. Olijfolie opwarmen in een andere pan en hierin het witloof stoven aan de beide kanten. Kruiden met peper & zout. De helft van de marinade bijvoegen en laten sudderen gedurende een 15-tal minuten op een zacht vuur.
  4. De eendenfilet uithalen en warm houden. De saus deglaceren met de witte wijn. De mangoblokjes toevoegen. Kruiden met peper & saus en de rest van de marinade. De saus laten indikken gedurende ongeveer 2 minuten.

 

 

Lekker met kroketten.

 

17:19 Gepost door Colombine in Eendgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.