02-09-17

Stoofpotje van merguez en gepocheerde eieren

2 personen – Duurtijd: 50 minuten

Benodigdheden: 2 dl groentebouillon – 1 zakje couscous –  1 dl witte wijn - ½ koffielepel paprikapoeder – ½ koffielepel râs al hânout – 250gr tomatenpulp – ½ teentje look – 1 grote ui – 2 eieren – 4 merguezworstjes – een beetje Harissa of Sambal Oelek – boter – olijfolie – zout – enkele takjes koriander

Bereiding:

  1. Verhit een klontje boter en een scheutje olijfolie in een ruime stoofpan of pot op een matig vuur.
  2. Leg de worstjes in het braadvet en laat ze 3 tot 4 minuten op het gemakje bakken. Gebruik een zacht tot matig vuur. Straks garen ze verder in de stoofpot.
  3. Pel de ui en snipper ze fijn. Pel de look en plet het teentje.
  4. Schep de merguez uit de pan en bak nu de snippers ui en look in het braadvocht van de worstjes. Roer regelmatig in de pan.
  5. Voeg een snuif paprikapoeder en râs al hânout toe.
  6. Doe er eventueel een beetje Harissa of sambal Oelek bij. Naar smaak.
  7. Schenk een beetje later de witte wijn bij de gekruide uien. Roer en laat de alcohol verdampen.
  8. Giet de tomatenpulp in de pan en roer. Laat de saus op temperatuur komen.
  9. Leg de merguez terug in de pan en laat de stoofpot rustig sudderen.
  10. Breek de eieren één voor één in de rode pittige saus. Zorg dat de eieren los van mekaar in de pot terechtkomen. Roer niet meer in de pan. Laat de eitjes rustig pocheren in de pan.
  11. Verwarm de bouillon tot tegen het kookpunt.
  12. Giet de couscous in een schaal en schenk er de hete bouillon over. Laat de korrels wellen.
  13. Spoel de verse koriander en scheur de bladjes grof.
  14. Serveer een schep warme couscous, 2 merguez en veel saus. Strooi er de koriander over voor een extra smaak.

 

 

17:56 Gepost door Colombine in Lamsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.