01-09-17

Gehaktbroodje van Medina

 

2 personen – Voorbereiding: 30 min – Bereiding: 50 minuten

Benodigdheden: +/- 350 gr gehakt – 1 ui – ¼ botje peterselie – 3 eieren – 1 lookteentje – boter – 1 koffielepel koriander in poeder – 1 koffielepel ras-el-hânout – 1 koffielepel kurkuma – ½ koffielepel gember in poeder – een snuifje komijn – zout & peper

Bereiding:

De oven voorverwarmen op 150°C. Laat 2 eieren hard koken in kokend water, gedurende ongeveer 10 minuten. Pel de eieren en leg ze aan de kant. De fijngesneden ui toevoegen aan het gehakt alsook de gehakte peterselie en het geperste lookteentje. Kruiden met de koriander, ras-el-hânout, kurkuma, gember, komijn, peper & zout.

Het laatste ei breken in het gehakt. Goed mengen zodat je een gehaktbroodje krijgt.

De helft van het gehaktbroodje in een ingevette ovenschotel zetten. Daarop de hardgekookte eieren plaatsen en bedekken met de rest van het gehakt.

Laat het gehaktbroodje bakken gedurende ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven.

 

Opdienen met een tomatensalade en gebakken aardappelen.

 

16:11 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.