26-08-17

Balletjes met peterselie pesto, gekonfijte tomaten en pijnboompitten

 

 

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 10 min

 

Benodigdheden: 300gr gehakt – 1 boeket peterselie – 1 lookteentje – sap van 1 citroen – 70gr pijnboompitten – olijfolie – 10-tal gekonfijte of gedroogde tomaten – peper & zout

Bereiding:

  1. Eerst de pesto bereiden. De peterselie wassen en drogen. Fijnsnijden en in de blender doen samen met 50gr pijnboompitten, het citroensap, het fijngesneden lookteentje en 3 soeplepels olijfolie. Mixen en eventueel olijfolie toevoegen indien de pesto te dik is.
  2. De overige pijnboompitten fijn maken in de mortier. De gekonfijte tomaten laten uitlekken en fijnsnijden.
  3. De gehaktballetjes voorbereiden. 4 à 5 soeplepels pesto toevoegen aan het vlees, alsook de fijngemaakte pijnboompitten en de stukjes gekonfijte tomaten. Kruiden met peper & zout. Goed mengen.
  4. Olijfolie verwarmen in een pan. Balletjes maken met het gehakt en alles laten bakken aan alle kanten.
  5. Warm opdienen met het overschot van de pesto, de pijnboompitten en gekonfijte tomaten

Lekker met lookbrood.

 

16:45 Gepost door Colombine in Varkensvlees | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.