20-08-17

Gratin van kastanje pompoen

 

 

Voorbereiding: +/- 1 uur

 

Benodigdheden: 1 kastanje pompoen van ongeveer 1,5 kg – 4 soeplepels zure room – 100gr geraspte parmezaan – 30 gr boter – nootmuskaat- peper & zout

Bereiding:

  1. De kastanje pompoen schillen. De zaadjes eruit halen. Ze in blokjes snijden en gedurende ongeveer 30 minuten koken in een snelkookpan met een ongeveer ½ liter water totdat je gemakkelijk met een mes erdoor kan.
  2. Boter smelten in een grote kookpan en hierin de kastanje pompoen opwarmen. Ze pletten met een vork om er puree van te maken. De zure room toevoegen alsook de parmezaan, flink kruiden met nootmuskaat en kruiden volgens smaak.
  3. Alles mengen en dan in een beboterde ovenschaal overbrengen.
  4. Ongeveer 10 minuten laten grillen.

 

Lekker met wild of magret de canard.

12:31 Gepost door Colombine in Eendgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.