13-08-17

Merguez en lauwe couscoussalade met kerstomaat en tzatziki

 

 

 

2 personen – Bereidingstijd: 45 min

Benodigdheden: 6 merguezworstjes – 2 opgelegde artisjokharten – 50gr ontpitte zwarte olijven – 2 lente-uitjes – 100gr kerstomaten – couscous – 1/3 bussel koriander – 1/3 bussel platte peterselie – 1/3 bussel munt – 1 snuifje râs el hânout – 1 snuifje cayennepeper(naar smaak) – 1 snuifje zout - tzatziki

Bereiding:

  • Snij de opgelegde en uitgelekte artisjokharten eerst overlangs in twee en vervolgens in kleine stukjes. Hak de olijven grof. Snij de kerstomaatjes in helften. Spoel de lente-uitjes schoon, verwijder het wortelstuk, het donkerste loof en het buitenste blad. Snipper de uitjes in flinterdunne ringetjes.
  • Verhit een scheut olijfolie in een pan op een matig vuur.
  • Prik een paar keer in de merguez. Laat de worstjes goudbruin bakken in de hete olie. Bak ze niet te gehaast. Draai ze tussendoor eens om en een kleine 10 minuten later zijn ze gaar.
  • Spoel alle verse kruiden: de platte peterselie, de munt en de koriander. Snipper nadien de groene blaadjes zeer fijn.
  • Maak de couscous klaar zoals vermeld op de verpakking.
  • Doe de stukjes artisjok, de gehakte olijfjes, de halve kerstomaatjes door de lauwe couscous, alsook de lente-uitjes. Roer door elkaar.
  • Ten laatste roer de groene kruiden doorheen de lauwe couscous. Hierbij nog een snuifje râs-el-hânout, een klein beetje cayennepeper en een beetje zout. Roeren.
  • De couscoussalade opdienen met enkele worstjes erop en een schep tzatziki erbovenop.

 

11:46 Gepost door Colombine in Lamsgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Post een commentaar