17-07-17

Krieltjessalade met gerookte ham

2 personen – Bereidingstijd: 25 min

Benodigdheden: ½ komkommer – sla – 1 kleine rode ui – ½ doosje kerstomaten – krieltjes, schoongeboend – 100 ml zure room – rasp ½ limoen – ½ limoen in 2 gedeeld – 6 sneetjes rauwe of gerookte ham – grof zeezout – peper – olijfolie

 

Bereiding:

  • Halveer de grotere exemplaren van de krieltjes. Kook ze beetgaar in gezouten water. Spoel de komkommer en de kerstomaten. Verwijder de zaadjes van de komkommer en snijd in plakjes. Halveer de kerstomaten. Snij de rode ui in ringen. Spoel de sla en verdeel in stukken.
  • Bak de ham krokant in een pan met anti-kleeflaag, zonder extra vetstof. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Meng de rasp van de limoen door de zure room, breng op smaak met peper & zout, olijfolie en wat limoensap. Meng door de komkommerplakjes, kerstomaten en rode ui. Verdeel de gekookte en uitgelekte krieltjes met de komkommer over de borden. Leg er de gebakken ham op. Werk af met de rode ui-ringen.

 

 

 

14:56 Gepost door Colombine in Slaatjes(lichte gerechten) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.