17-07-17

Gemarineerde kippenbouten met paprika’s

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – oven: 50 min

Benodigdheden: 6 gemarineerde kippenbouten – 3 tomaten – 2 paprika’s van verschillend kleur – ¼ van een basilicumplant – enkele takjes citroentijm – krieltjes – 1 lookteentje – 2 soeplepels olijfolie – ½ koffielepel paprikapoeder – peper & zout

Voorbereiding:

  • De paprika’s ontdoen van de pitjes en de witte nerven. De paprika’s in kleine stukjes snijden.
  • De tomaten in zessen snijden
  • De blaadjes van de basilicum scheuren
  • De blaadjes van de citroentijm afhalen
  • Het lookteentje in kleine stukjes snijden
  • De krieltjes goed afspoelen onder koud water

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op 180°C
  2. De kippenbouten samen met de stukjes paprika en de krieltjes in een ovenschotel verdelen. Besprenkelen met de olijfolie, tijm, look, paprika, peper & zout. In een voorverwarmde oven plaatsen gedurende 30 min.
  3. De tomaten en de blaadjes basilicum toevoegen aan de bereiding. Goed mengen. Terug in de oven voor ongeveer 20 min.

 

 

14:37 Gepost door Colombine in Gevogelterecepten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.