11-07-17

Krokante salade met witloof, hesp en noten

2 personen – Voorbereiding: 5 min – Bereiding: 10 min

Benodigdheden: 1 struikje witloof – sla – 1 zakje geraspte hesp Herta – 8 crackers – 40 gr geraspte emmenthaler – 4 kerstomaten – 6 walnoten – vinaigrette

Bereiding:

  • De kerstomaten wassen en in 2 snijden. Sla wassen. Het witloof fijnsnijden.
  • Op 2 borden de slablaadjes verdelen, alsook het fijngesneden witloof, de partjes kerstomaten en de walnoten in kleinere stukjes.
  • Besprenkelen met vinaigrette
  • Op iedere cracker een mengeling van geraspte hesp en kaas leggen.
  • Oven aansteken op positie grill.
  • De broodjes onder de grill plaatsen gedurende enkele minuten
  • Per bord 4 crackers voorzien.

De noten kan je eventueel vervangen door pijnboompitten geroosterd.

 

PS: De crackers zijn nogal hard. Die kan je eventueel vervangen door dikke sneden boerenbrood of stokbrood, die je dan vooraf roostert.

 

15:40 Gepost door Colombine in Slaatjes(lichte gerechten) | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.