04-07-17

Geroosterde rog met schorseneren

 

2 personen – 20 min + 20 min in de oven

Benodigdheden: 2 mooie roggevlerken – 300gr schorseneren(vers, geschild of diepvries of bokaal) – kervel – 50gr boter – olijfolie – peper & zout

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Indien het verse schorseneren zijn, snij ze in stukken en blancheer ze in melk of stoom ze gaar. Bij diepvries schorseneren, de aanwijzingen op de verpakking volgen. Schorseneren uit een bokaal, enkel laten uitlekken.
  2. Leg de roggevlerken op een bakplaat en besprenkel met olijfolie aan beide kanten, kruid met peper & zout. Maat 15 à 20 minuten roosteren of tot het visvlees makkelijk van de graat loskomt.
  3. Bak de schorseneren in boter goudbruin. Kruid met peper & zout.
  4. Serveer de rog met de schorseneren. Lepel wat van de schorsenerenboter over de vis. Werk af met de kervel.

Lekker met krieltjes.

11:57 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.