28-06-17

Soep van gekruide gamba’s met rijst en curry

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Bereiding: 20 min

Benodigdheden: 20 diepvriesgamba’s – 2 pijpajuin – 2 lookteentjes – 1 stukje gember – 1 tomaat – 1 handvol spinazie – 1 soeplepel curry – 100gr basmati rijst – olijfolie – 1 snuifje Cayenne peper – peper & zout -

Bereiding:

  1. De ontdooide gamba’s pellen en in 2 snijden. De lookteentjes pellen en fijnsnijden alsook de gember. De uien pellen, wassen en grof snijden samen met de stengel.
  2. De pijpajuintjes fruiten in een beetje olijfolie. Look, gember, gamba’s et de curry toevoegen. Laten stoven gedurende 5 min. Natmaken met 1 liter water. En alles tot het kookpunt laten brengen.
  3. Ondertussen de spinazie wassen, laten uitlekken en het staartje verwijderen. De tomaat wassen, in kleine stukjes snijden en de pitjes verwijderen. Spinazie, tomatenblokjes en het piment toevoegen aan de soep. Kruiden met peper en zout.
  4. 10 minuten voor het einde van de kooktijd, de rijst toevoegen. Regelmatig roeren. Daarna nog 5 minuten laten rusten, af van het vuur en met het deksel erop alvorens op te dienen.

18:04 Gepost door Colombine in Schaaldieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.