25-06-17

Eendenborstfilet met salie en brochettes van abrikozen

 

2 personen – Voorbereiding: 15 min – Kooktijd: 20 min – Rust: 1 h

Benodigdheden: 1 eendenborstfilet – 250 gr verse abrikozen – 1 soeplepel sesamolie – 1 soeplepel olijfolie – 1 soeplepel honing – 4 salieblaadjes – ½ koffielepel geplette peperbollekes – worcestershire – zout

 

Bereiding:

  1. Het vet van de eendenborstfilet insnijden in vierkanten. Daarin de salieblaadjes steken. De eendenborstfilet in een platte schaal leggen.
  2. De honing mengen met de worcestershire saus, de olijfolie, de geplette peper en het zout. Dit over de eendenborstfilet gieten en laten marineren gedurende 1 uur.
  3. Ondertussen de abrikozen wassen en afdrogen. Ze in 2 snijden. De pit eruit halen. De abrikozen op een houten stok steken, die vooraf in het water gedompeld is. Ze bestrijken met de sesamolie.
  4. De eendenborstfilet laten uitlekken. Ze op de grill leggen gedurende 10 minuten met het vel op het vuur.
  5. Tegelijkertijd de brochettes met abrikozen grillen.

Lekker met kroketten.

 

18:43 Gepost door Colombine in Barbecue | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.