24-06-17

Sint- Jacobsnootjes gebraden met kruiden en parmezaan

 

2 personen – Voorbereiding: 5 min – Braadtijd: 6 min

Benodigdheden: 20 verse St- Jacobsnootjes – 50 gr gemalen parmezaan – 50gr zachte boter – 3 soeplepels olijfolie – 2 soeplepels fijngesneden kruiden o.a. peterselie & bieslook – 2 snuifjes piment d’Espelette – peper & zout

Bereiding:

  1. De oven voorverwarmen op positie grill. Aluminiumfolie op de ovenplaat leggen.
  2. De alufolie inwrijven met 1 soeplepel olijfolie. Hierop de St. Jacobsnootjes plaatsen zonder ze tegen elkander te leggen.
  3. De zachte boter mengen met de fijngesneden kruiden, de piment d’Espelette, zout en enkele toeren van de pepermolen. De rest van de olijfolie eronder mengen.
  4. Op elk st. Jacobsnootje een beetje van het botermengsel leggen. Alle nootjes bestrooien met de geraspte of gemalen parmezaan. Onder de grill plaatsen, maar niet te dicht van de grill. Dit gedurende ongeveer 6 minuten.
  5. De st. Jacobsnootjes presenteren overgoten met het kookvocht.

Lekker met een kruidenbaguette

14:37 Gepost door Colombine in Visgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.