19-06-17

Aardappelsalade met garnalen en avocado

 

2 personen – Duur tijd: tussen 30 minuten en 1 uur

 

Benodigdheden:  krieltjes – 250 gr grijze garnalen - 1 avocado –  2 kleine kroppen Romeinse sla – 125 gr kerstomaten – 1 lente-uitje fijn gesnipperd – 1 sjalot – 2 takjes koriander – limoensap – 4 el mayonaise – 1 teentje knoflook – boter- olijfolie – peper & zout

 

Bereiding:

  1. Boen de krieltjes schoon en kook ze ongeschild gaar. Snij ze in plakjes. Bak ze in boter met olijfolie. Kruid met peper & zout.
  2. Spoel en droog de sla. Spoel en halveer de tomaatjes. Halveer de avocado en verwijder de pit en de schil. Snij het vruchtvlees van de ene helft in blokjes en besprenkel ze meteen met een beetje limoensap.
  3. Pel en snipper de sjalot en de knoflook voor de dressing. Prak de andere helft van de avocado fijn en meng met de mayonaise, sjalot en knoflook. Breng op smaak met peper, zout en 1 el limoensap.
  4. Verdeel de groenten en avocado over de borden. Bestrooi met de garnalen en lepel er wat saus bij. Werk af met lente-ui en koriander.

 

 

17:06 Gepost door Colombine in Aardappelgerechten | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.