04-06-17

Scampi’s met rijke tomatensaus

 

2 personen – Voorbereiding: 10 min – Bereiding: 30 min

 

Benodigdheden: 500gr scampi’s – 4 rijpe tomaten – 10 trostomaatjes – 4 zongedroogde stukjes tomaat – 1 teentje look – citroentijm – 1 koffielepel Provençaalse kruiden – szechuanpeper – zeezout – olijfolie

 

Bereiding:

Snij de tomaten in grote stukken. Verwijder enkel de harde witte kern in het midden. Doe een goede scheut olie in een pan en bak hierin d tomaten en laat deze zachtjes 20 minuten pruttelen. Regelmatig roeren.

Snij intussen de zongedroogde tomaatjes in fijne repen, voeg ze bij de tomaten en laat ze mee stoven.

Kruid het tomatenmengsel met verse citroentijmblaadjes, peper & zeezout.

Intussen pel je de scampi’s en leg je ze in een vuurvaste schotel. Overgiet met olie en kruid met szechuanpeper, zeezout en Provençaalse kruiden. Zet dit voor 10 minuten in een warme oven van 180 graden.

Halveer ondertussen de trostomaatjes.

Nadat de tomaten 20 minuten op het vuur hebben gestaan, voeg je nu 5 gehalveerde trostomaatjes toe en laat die 5 minuten mee koken.

Haal van het vuur en voeg nu de andere helft van de trostomaatjes toe.

Roer nog eens goed alles door elkaar, maar zet het vanaf nu niet meer terug op het vuur.

Schik de scampi’s tegen de dikke tomatensaus aan.

17:51 Gepost door Colombine in Schaaldieren | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.